Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Medvěd v ZOO / foto: shutterstock

Jaké novinky chystá brněnská ZOO pro své návštěvníky?

Loňský rok se pro brněnskou zoologickou zahradu stal rekordním v počtu návštěvníku a také letos se plánuje řada inovací a atraktivních programů. Kromě již existujících nápisů v místním Hantecu je toho opravdu hodně.

Více jak 330 tisíc lidí navštívilo v loňském roce brněnskou zoo, což je nejvyšší počet od roku 1997, kdy si vedení zoo eviduje přesná čísla návštěvnosti. Počet návštěvníků tak překonal dosavadní rekordní rok 2008, který nalákal na lední medvíďata Billa a Toma.

Za úspěchem stojí hlavně lvíčata a nové expozice

Podle ředitele brněnské zoo Martina Hovorky bylo největším tahákem narození lvíčat Anoona a Akashinga narozených na konci roku 2017. Svou roli jistě sehrálo také neustálé zvelebování celého areálu, včetně rozsáhlých rekonstrukcí a nově vystavěných expozic. Konkrétně nová expozice lvů, která byla otevřena v srpnu 2017, umožnila jejich návrat do brněnské zoologické zahrady po dlouhých čtrnácti letech. Nejvíce návštěvníků zavítalo do brněnské zoo v dubnu a v červenci, překvapivý pokles však zaznamenalo vedení zoo v srpnu. Na vině bude nejspíš úmorné vedro, které u nás vládlo v druhé polovině prázdnin.

Na co naláká brněnská zoo své návštěvníky letos?

Lidé mohou počítat s mnoha novinkami, mezi nejaktuálnější patří například víkendová speciální komentovaná setkání. Ta budou doplněna o zajímavé informace a návštěvníci se při nich například dozví, která zvířata jsou šampiony v odolávání chladu v nehostinných podmínkách, jak rosomák využívá sněžnice, proč si bobři staví hráze nebo jak škodolibý je papoušek. Nelze opomenout ani neustálé rozšiřování rozličných druhů zvířat, která obohatí kolekci brněnské zoologické zahrady. Postupně v průběhu roku budou k vidění následující druhy zvířat: kusu liščí (Trichosurus vulpecula), kolonok (Mustela sibirica), korsak (Vulpes corsac), kakadu růžový (Eolophus roseicapilla), bahník australský (Neoceratodus forsteri), baramundi australský (Scleropages leichardti), dlouhokrčka McCordova (Chelodina mccordi) nebo žralok krátkoocasý (Pseudoginglymostoma brevicaudatum).

Přejeme brněnské zoo stejně úspěšný a vydařený rok plný spokojených zvířat a nadšených návštěvníků.

Jaké novinky chystá brněnská ZOO pro své návštěvníky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!