Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dětský nábytek / foto: Shutterstock

Jak správně vybrat dětský nábytek

Zařídit dětský pokoj není tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tato místnost musí splňovat všechny požadavky dítěte a plně souznít s jeho osobností.

Vytvořit dokonalé dětské království chce čas a rozvahu.

Bezpečnost na prvním místě

Prostor, který bude vaše ratolest obývat, musí být v prvé řadě bezpečný. V praxi to znamená, že by dětský nábytek neměl mít žádné ostré hrany, měl by být stabilní, aby jej dítko nemohlo převrhnout, a zároveň dobře omyvatelný. Děti bývají většinou velice akční, a snadno může dojít k nějaké nehodě. Vždy je lepší být připraven a těmto situacím předcházet. 

Další faktor, na nějž se musíte zaměřit, je dostatek úložného prostoru. Komody a skříně by měly pojmout všechno oblečení a hračky, aby se nikde nic nepovalovalo. Když bude potomek vědět, že všechno má své místo, snáze se naučí udržovat pořádek už od útlého věku. Zároveň neopomíjejte ani dětský psací stůl. Místo určené k učení a kreslení taktéž nesmí chybět.

Funkční a zároveň stylový pokojík

Celkový styl pokoje by měl odrážet osobnost dítěte, protože jen tak se bude v místnosti cítit dobře. Roztomilé princezně se jistě nezavděčíte s námořnickými motivy a podobně i drsný rytíř neocení jednorožce s duhou. Myslete na barevné souznění a snažte se prostor udržovat vyvážený. Nebojte se svoje dítko do zařizování zapojit. Samo si řekne, co se mu líbí a co ne.

Při výběru vybavení vždy myslete na prostor pro kvalitní spánek. Dětské postele musí být přiměřené věku jejich majitele. Potřeby se s přibývajícími lety mění, na což byste neměli nikdy zapomínat. Pro desetileté děti rozhodně nejsou vhodné malé dětské postýlky. Ať už zařizujete pokoj pro kluka nebo pokoj pro holku, velký výběr produktů nabízí firma HM nábytek. Na jejich webu naleznete nejen stylový nábytek pro děti, ale i vybavení do celého vašeho bytu. 

K tomuto článku není otevřena diskuze