Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dvě tváře líčení / foto: shutterstock

Kosmetické přešlapy, které zbytečně přidávají roky

Jakých chyb se vyvarovat, abychom nepůsobily dojmem „stará-mladá“?

Pokud je nám dvacet, vystačíme si přes den s jemným decentním nalíčením, do víru nočního života se pak vrháme s výraznou barvou rtěnky, třpytkami i zářivými očními stíny. Jakmile se však náš věk přehoupne přes třicítku, nebo se začíná nebezpečně přibližovat k číslu čtyřicet, nastává období, kdy je třeba lehce přehodnotit styl našeho líčení a zauvažovat o případných změnách. Proto, ačkoliv se cítíme stále mladě, vyvarujme se následujících kosmetických chyb.

Nevhodné líčení

Čištění pleti s rozumem

To, že čištění pleti je základem, ať vám je dvacet nebo padesát, musí být jasné každému. Čištění pleti bychom měly provádět dvakrát denně, ráno a večer, kdy je nutné celý obličej i dekolt opláchnout vlažnou vodou, jemně odstranit zbytky líčení a pleť ošetřit vhodným krémem pro konkrétní typ pleti. Starší ženy však mívají tendenci oplachovat svůj obličej častěji v průběhu dne, což vede k nadměrnému vysoušení a dráždění pleti. Vznikají na ní suché šupinky a pleť má také větší sklony k tvorbě vrásek.

Vyměňte značku své kosmetiky

Chodíte už dvacet let do obchodu a nemusíte přemýšlet, po jaké kosmetice sáhnout? Možná už máte své léty ozkoušené a oblíbené značky, kterých se nechcete vzdát. Jak ale vaše pleť zraje, mění se také její potřeby. Aktivní látky v kosmetice určené mladistvé pleti nejspíš nesplní svůj účel v boji proti vráskám nebo povadlým konturám pleti, takže je načase rozhlédnout se po kosmetice adekvátní vašemu věku.

Změňte styl líčení

S líčením je to stejné jako s módou. Také už asi nenosíte stejné oblečení jako před dvaceti lety, ať už kvůli změně vaší postavy nebo hlavně proto, že již dávno není moderní. Tak proč se i po letech líčíte stejným způsobem? Také v líčení je třeba brát v úvahu to, jak celkově se mění váš vzhled i jaké jsou aktuální módní trendy. S modrými očními stíny a růžovou rtěnkou už oslníte leda tak na nějaké retro párty.

Chyby v líčení

Čeho se vyvarovat

Jestliže jste doposud sázela na třpytky, lesk a perleť, je na čase sáhnout po tlumenějších matnějších odstínech. Sbohem dejte perleťovým očním stínům a i rozjasňovač pleti nanášejte jen decentně, jelikož vše lesklé a třpytivé zvýrazňuje vrásky a upozorňuje na rozšířené póry. Make-up  nepoužívejte tmavší, než je odstín vaší pleti, a pro přirozenější efekt jej nanášejte ve slabší vrstvě houbičkou. Opatrně také s tvářenkou. Vybarvená Marfuša byla pro smích už ve známé pohádce, takže místo cihlové či bordó sáhněte raději po světlejším a přirozenějším odstínu.

Zjemněte se

Pokud jste byla zvyklá na ostré kontrasty a rudě nalíčené rty jste kombinovala s kouřovými očními stíny a tmavým obočím, raději od tohoto stylu upusťte a zvolte přirozenější a jemnější variantu líčení. Přizpůsobte odstíny svého líčení vašemu typu a hledejte spíše přírodní odstíny. I profesionální vizážistky se řídí pravidlem, že s pokročilejším věkem je vhodnější používat světlejší barvy na vlasy i v odstínech líčení.

Nevhodné líčení

Obočí dokáže divy

Možná vám po letech pečlivého vytrhávání obočí zbyla již jen tenká nevýrazná linka, která však odporuje současnému módnímu trendu bohatého a širokého obočí. Právě tento styl obočí vám dokáže několik let ubrat, a tak se nebojte sáhnout po tužce na obočí v barvě vašich vlasů a vykreslit si jeho širší kontury.

Dopřejte si pravidelnou kosmetickou péči

Kdy jindy, když ne teď, byste měla začít pravidelně navštěvovat kosmetický salón a dopřát tak své pleti odbornou a intenzivní péči. Profesionální kosmetička má k ruce inovativní přístroje i kosmetické produkty s koncentrovanými účinnými látkami určenými pro zralou pleť, takže po několika návštěvách pocítíte viditelné omlazení a zpevnění vaší pleti.

 

Kosmetické přešlapy, které zbytečně přidávají roky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!