Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moderní obývací pokoj / foto: shutterstock

3 rady, jak nejlépe vybrat zařízení do obývacího pokoje

Obývací pokoj je srdcem celého bytu. Jde o místo pro setkávání s návštěvami i líné lenošení během nedělního odpoledne. Už jen z těchto důvodů by zde mělo být to správné vybavení pro poskytnutí maximálního komfortu na všechny tyto činnosti.

Prostorové uspořádání nábytku

Většina obývacích pokojů bojuje s nedostatkem místa, takže je potřeba pořádně zapřemýšlet, kde se budou jednotlivé kousky nábytku nacházet. Cennou úsporou pár centimetrů mohou být rohové sedací soupravy. Podobně důležitý je také výběr komody, která by neměla být příliš velká. Na druhou stranu jde však o způsob, jak získat pořádné množství úložného prostoru. S tím dokážou pomoci také rozkládací sedací soupravy, které se v mžiku promění na náhradní lůžko pro návštěvy.

Moderní sedací souprava

Chytře vybrané kousky

Výběr sedací soupravy je ošemetný i z toho důvodu, že nejde jenom o vzhled a rozměry, ale i praktické použití. Vždy si dopředu zjistěte, jak náročný je daný materiál na údržbu a pravidelný úklid. Možná se nakonec rozhodnete pro jinou a o poznání jednodušší variantu s podobným vzhledem. Chytře vybrané kousky nábytku dokážou překvapit svými možnostmi využití a přetvoří místnost v pokoj připomínající stránky magazínů o bydlení.

Designově líbivý výsledek

Samozřejmě záleží také na tom, jak celý obývací pokoj vypadá. Měl by být útulný a zároveň funkční. Někdo si ho nedokáže představit bez spousty dekorací, jiní lidé naopak preferují minimalistický styl. Ten je o poznání výhodnější i z pohledu snazšího a časově méně náročného úklidu. Takový obývací pokoj si skutečně zamilujete a budete zde rádi trávit chvíle při různých příležitostech. Velkou výhodou je možnost objednání nábytku přes internet, kde máte dostatek času pro porovnání nabídek a zjištění si všech důležitých vlastností materiálů.

K tomuto článku není otevřena diskuze