Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plovoucí podlahy / foto: shutterstock

Plovoucí podlahy se hodí do domácnosti i veřejné budovy

Zřejmě víte, odkud plovoucí podlahy získaly svůj název. Jsou uloženy tzv. plovoucím způsobem, tedy nejsou nijak spojeny s podkladem ani žádnými vertikálními konstrukcemi. Díky tomu je velmi jednoduché a rychlé je položit.

Plovoucí podlahy jsou tvořeny více vrstvami, jedna z nich je zvukově-izolační, díky čemuž jde o velmi vhodnou podlahu zejména do bytových prostor. Díky dobrým vlastnostem se ovšem používá i ve veřejných budovách, kde jsou na ni kladeny vysoké nároky. A co si na ní lidé pochvalují?

Údržba je hračkou, úklidová metoda závisí na vašich preferencích

Koberec musíte vysávat, tam není moc na výběr. Jak je to s plovoucími podlahami? Čas od času je třeba je vytřít, ale dávejte pozor, nemají rády velké množství vody. Ne že by se podlaha zničila, když se vám trocha vody vylije, ale dlouhodobé působení vlhkosti by jí uškodilo. Raději tedy hadr, jímž umýváte, více vyždímejte. Na běžnou údržbu každopádně postačí koště či vysavač dle vašich preferencí. Tak se zbavíte prachu.

Starosti si ušetříte při montáži i demontáži

Pokládka plovoucí podlahy je velmi jednoduchá a stejně nenáročná je i její demontáž, kdybyste se ji rozhodli vyměnit či vzít s sebou do nového bytu. Velkou výhodou je i to, že nemusíte tolik řešit podklad jako u jiných druhů podlahových krytin. Plovoucí podlahy jsou kromě toho vhodné i pro podlahové vytápění.

Montáž plovoucí podlahy

Kam naopak nejsou vhodné?

Žádná podlaha není univerzální a vhodná do všech podmínek. Plovoucí podlahy se vyvarujte tam, kde je stálá vlhkost – například v koupelně a na záchodě. Nehodí se ani do místností, v nichž očekáváte bodové zatížení. Podlaze vadí jeden hodně těžký předmět, který ji zatěžuje v jediném místě, třeba piano.

Plovoucí podlahy se vyrábí v celé řadě designových variant, největší zájem však bývá o ty, jež imitují dřevo. Prohlédněte si je i vy v e-shopu Superpodlaha.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze