Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Beatie / foto: Archiv

Ten fousáč bude vážně rodit!

Ještě včera to vypadalo jako nepodařený hoax, ale ona to nejspíš bude pravda. Ten vousatý chlapík na snímku bude brzy matkou. Tedy otcem. No, ať už bude čímkoliv, každopádně je nyní těhotný.

Ve středu obletěla svět zpráva, že Thomas Beatie, sympatický Američan, je těhotný. A rovnou v pátém měsíci. Nikdo tomu nechtěl příliš věřit, ani jeho sousedé ne, o čtenářích Magazínu ani nemluvě. Teď ale věrohodnost informace, která se zdála být parodií na film Junior s těhotným Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli, potvrzují lékaři.

 

„Samozřejmě, že muž se změněným pohlavím může být těhotný, protože má stejné reprodukční orgány jako žena,“ citoval list Daily Mail doktorku Lisu Masterson z Čedare-Sinai Medical Centre v Beverly Hills.

 

„Je ale důležité, aby v brzkém těhotenství a pak i nadále neužíval žádné testosterony. To by mohlo zapříčinit u novorozeného děvčete typicky mužské znaky,“ doplnila. Právě děvčátko manželé Beatieovi čekají.

 
Stále jsou ženami

magazin.cz
Testosteronovou léčbu podstupují muži, kteří byli dříve ženami, aby vypadali svalnatěji a získali obrysy klasické mužské postavy. „Tito lidé ze sebe udělali muže, ale nejsou jimi ve skutečnosti. Jsou stále ženami a mohou tedy mít děti. Vlastní děti,“ dodává jiná lékařka Margaret Someville z kliniky v Montrealu.

 

Beatie přiznává, že svým krokem vstupuje do zcela neznámých vod. Podobná věc není ošetřena ani právně, ani sociálně. Natož politicky. Sám už ostatně řekl, že se ho řada lidí pokusila přesvědčit, aby těhotenství vzdal, neboť to odporuje náboženské víře.

 

Podle svých slov je Thomas těhotný již podruhé. Jak to udělal? Oplodnil se sám spermatem zaslaným ze spermobanky. Do té jít nemohl, tamní personál by nejspíše vyskočil z kůže. Poprvé čekal trojčata, ale kvůli mimoděložnímu těhotenství musel těhotenství ukončit.

 
Já otec, Nancy matka

Sousedé tomu ale na rozdíl od expertů stále nemohou uvěřit. „To dokážu taky, vystrčit břicho ven a vypadat jako těhotný. Je to bizarní, stále nevím, jestli tomu vlastně věřím, nebo ne,“ kroutil hlavou jeden z obyvatelů Bendu v Kretonu Josh Love.

 

Pan Beatie se narodil jako Tracy LaGondino a žil(a) na Havaji, později podstoupil operaci pohlaví a vzal si Nancy. Žije a vystupuje jako muž, odstranil si poprsí a podstoupil testosteronovou léčbu. „Pro Nancy jsem stále její manžel, který ale porodí naši dceru. Budu jí otcem, Nancy bude matkou. Budeme normální rodina,“ uzavřel Beatie.

Myslíte, že to dotáhne do konce?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 454