Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o pleť / foto: shutterstock

Jak vybrat správný krém, který sedí vaší pleti

Péče o pleť a pokožku je základem dokonalého vzhledu. Abychom ji podpořili, je zapotřebí investovat do kvalitních krémů a mastí, jež nám pleť i pokožku udrží krásnou a svěží. Jenže který produkt je pro nás ten pravý?

V současné době je nabídka kosmetických produktů na trhu do nebe volající. Je opravdu obrovská a vybrat si jeden krém, jenž by vyhovoval našim požadavkům, to se zdá být naprosto nemožné. Navíc jich dennodenně přibývá a vybrat si jeden z nich se stává každým dnem těžší a těžší. Pojďme si proto říct, jak každodenního společníka pečujícího o naši pleť a pokožku vybrat.

Pleťový krém

Nejdříve udělejte ubrouskový test

Vaším vůbec prvním úkolem je provést takzvaný ubrouskový test. Díky němu zjistíte, jaký typ pleti máte. První krok spočívá v omytí pleti pleťovým mlékem a vlažnou vodou, následovně asi po dvaceti minutách přiložíte na obličej obyčejný bílý ubrousek. Po chvíli ho z obličeje sundejte a podívejte se na něj proti světlu.

Pokud se na ubrousku nevyskytl ani flíček, máte suchou pleť a nabídka kosmetických produktů se tak rázem zužuje pouze na krémy pro tento typ pleti. Jestliže se flíček objeví pouze ve střední partii nebo na čele, ale nikoliv na tvářích, pravděpodobně máte kombinovanou pleť. Pokud jste majitelkou mastné pleti, ubrousek bude všude promaštěný a v případě normální pleti se flíčky mohou objevit jen ve středu obličeje.

Pleťový krém

Rozhodující je i váš věk

Jak si vybrat správný krém? Rozhodující je i váš věk. Pakliže patříte do kategorie čtyřicet plus, hledat budete krémy z řady anti-age čili proti stárnutí. Tyto krémy podporují prokrvení pleti a také podporují elasticitu pokožky.

Pokud vás trápí dlouhodobě suchá pokožka, ať už vám je dvacet nebo padesát, zajímat vás budou hlavně hydratující krémy obsahující nejen vitaminy C a E, ale především kyselinu hyaluronovou, která dostatečnou hydrataci zajišťuje. Po takových produktech je třeba sáhnout i v menopauze, kdy je pleť drsnější a sušší.

Jak vybrat správný krém, který sedí vaší pleti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!