Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Párty stan / foto: shutterstock

Posezení na zahradě: Před nepřízní počasí vás ochrání kvalitní party stan

Abyste neriskovali, že vám posezení s přáteli zkomplikují nešvary počasí, je dobré myslet na nějakou ochranu před deštěm. Rozhodně kvůli tomu nemusíte stavět pergolu či altán, postačí, když si objednáte kvalitní party stan.

Jak poznat dobrý party stan?

Vždy je dobré pořizovat si tento typ přístřešku u osvědčených prodejců. Jedině tak máte zaručenou jeho potřebnou kvalitu. A podle čeho lze vlastně usuzovat, zda je vámi zvolený party stan dobrý? Především je třeba se zaměřit na konstrukční řešení. Moderní party stan má mít bytelnou konstrukci, a to z ocelových tyčí, potažmo hliníkových. Modely party stanů s hliníkovým profilem jsou lehčí, tudíž se s nimi nemusíte tolik dřít při přenášení a samotném stavění. Špičkový party stan musí jít postavit snadno během pár minut, stačit by na to měly dvě osoby.

Party stan

Dalším důležitým prvkem je opláštění. Aby party stan mohl dokonale plnit svůj účel jako ochrana před deštěm a větrem, je nutné zvolit variantu z nepromokavého materiálu. V současnosti se levné i dražší modely vyrábějí především z umělohmotných plachet, které zadržují vodu a zároveň neprofouknou. Kvalitní party stan, podobně jako třeba reklamní stánek, potažmo pak prodejní stánek, chrání dokonce před UV zářením, takže se v něm nemusíte obávat dotěrných slunečních paprsků. Využijete jej tak nejen během špatného počasí, ale také v letních vedrech, kdy je zapotřebí se hlavně během poledních hodin ukrýt před přímým slunečním zářením.

Jak velký party stan se dá běžně zakoupit?

Party stan se dá dnes pořídit v mnoha variantách a velikostech. Nejmenší modely mají rozměry 2 × 2 metry, největší party stan lze pak zakoupit s parametry až 6 × 3 metry, kdy už pojme poměrně dost lidí, tudíž je perfektní pro konání větších akcí, a to jak soukromých, tak veřejných. Využít jej proto můžete nejen na různé rodinné oslavy či svatby, ale třeba i ke komerčním účelům jako  prodejní stánek.

K tomuto článku není otevřena diskuze