Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová kuchyně / foto: shutterstock

Kolik stojí rekonstrukce kuchyně?

Kolik času denně trávíte v kuchyni? Teď o Vánocích, když se vaří doma, asi poměrně hodně, že? Nechybí vám v ní něco? Nepotřebujete změnu? O kuchyni se často mluví jako o srdci domova, rozhodně se tedy vyplatí udělat si ji příjemnou a útulnou.

Rekonstrukce kuchyně je bezpochyby náročným zásahem, který se ale vyplatí. Pokud si pořídíte kvalitní kuchyň, pravděpodobně vám vydrží až do smrti.

Kolik stojí nová kuchyně?

Cena je obvykle první hledisko, které lidé zvažují, když se rozhodují, zda se do rekonstrukce pustí, nebo nikoliv. Máme pro vás ovšem velmi špatnou zprávu – konkrétní částku se nedozvíte, dokud si nenecháte zpracovat návrh. Nová kuchyně může stát 30 000 nebo více než milion korun. Firma Oresi nicméně uvádí, že nejčastěji kuchyň včetně spotřebičů stojí mezi 80 až 200 000 korun. Na svém webu má také zveřejněné cenové příklady kuchyní, abyste si udělali lepší představu.

Stylová kuchyň

Tip: Jestliže novou kuchyni potřebujete, ale nemáte našetřeno, existuje tu možnost pořídit si ji na splátky.

Nezapomeňte započítat také cenu vybavení

Kuchyň dostanete i se spotřebiči. Zpravidla je nejvýhodnější pořídit si spotřebiče spolu s kuchyňskou linkou, výrobci kuchyní mají nasmlouvané výhodné ceny s dodavateli elektrospotřebičů. Přesto byste měli počítat ještě s nějakými dodatečnými investicemi.

Do nové kuchyně si pravděpodobně budete chtít dokoupit také nové talíře, příbory, nádobí a další kuchyňské potřeby. Možná si konečně pořídíte robota, o němž už dlouho sníte, dobrý kávovar nebo jiný spotřebič.

Kuchyňské potřeby

Tyto náklady se těžko odhadují, protože každý potřebuje něco jiného. Podívejte se například na Orion domácí potřeby a zamyslete se nad tím, co by se hodilo do vaší kuchyně. Jestliže rádi pečete, budete potřebovat jiné vybavení než ti, kdo pouze vaří. Za domácí potřeby a vybavení kuchyně počítejte částku do 10 000 korun, v případě nákupu kávovaru, robotu, mixéru apod. to bude víc.

Sečteno podtrženo, na novou kuchyň si určitě nachystejte aspoň 100 000 korun. Hodně však záleží na její velikosti, Oresi kuchyně uvádí cenu také za metr – 5 396 Kč.

K tomuto článku není otevřena diskuze