Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová postel / foto: Pixel-Shot / shutterstock

Výběr postele nikdy nepodceňujte

Koupě postele do ložnice je vždy velkou událostí. Nejde jen o to, že postel může být poměrně drahý kus nábytku. Ještě důležitější je to, že kvalita postele určuje to, jak se vyspíme a jak se budeme následující den cítit. Pod pojmem postel zde máme samozřejmě na mysli jak vlastní postel s roštem, tak matraci.

Kvalitní spánek dělá den

Bez kvalitního odpočinku bude náš den a všechny naše naplánované pracovní i osobní aktivity negativně poznamenány únavou a špatnou náladou. Od toho se bude odvíjet i naše výkonnost v práci a chuť do dalších aktivit. Proto je nutné vybrat si postel a matraci, která nás od těchto problémů uchrání a nabídne nám možnost dokonalého odpočinku.

Jaké parametry jsou pro postel důležité?

Vybíráme-li kvalitní postele, je třeba se soustředit zejména na její velikost, typ konstrukčního materiálu a kvalitu jeho zpracování. Není přitom nutné, aby šlo vždy o drahou postel z masivu. Ve skutečnosti může být i rozkládací nebo sklopná postel opravdu kvalitní, stejně jako může být vyrobena z dřevotřískových desek dřevo imitujících. Pokud je postel dobře zpracována a materiály dobře použity, rozhodně poskytne potřebnou kvalitu.

U roštu je nejdůležitější jeho tvrdost, řada lidí potom ocení jeho polohovatelnost. Důležité je, aby rošt poskytoval dobrou oporu celému tělu. Na rošt je poté pokládána matrace, kterou je ideální vybírat právě v kombinaci s roštem.

Výběr správné matrace

Při výběru matrace dbejte na své fyzické parametry (jinou matraci bude potřebovat stodvacetikilový chlap a jinou třicetikilové dítě). Pokud vybíráte matraci na dvoulůžko, vplatí se koupit speciální matraci zohledňující parametry obou partnerů.

Výhody a nevýhody konkrétních typů (matrací pěnových, pružinových, taštičkových, ortopedických apod.) vám ochotně popíše obsluha nebo prodejce každého dobrého obchodu nebo dodavatele, bez ohledu na to, zda sídlí v kamenné prodejně nebo na internetu. Vždy ale volte prodejce prověřené a dostatečně kvalitní, třeba matrace Praha.

Výběr postele nikdy nepodceňujte

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!