Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čokoláda / foto: sxc.hu

Pivní čokoláda. Dáte si?

Jste pivaři a zároveň se utlučete po čokoládě? Máme tady něco pro vás! Dvě populární pochutiny, umně zkombinované, se prvně objevily na menu pivovarnické konference v novozélandském Aucklandu.

Na pivovarnickém sjezdu se tam setkalo na 400 pivních odborníků ze čtyřiadvacet zemí světa. Překvapené pohledy protřelých expertů si nevysloužila nová piva, ale zbrusu nový objev pivní čokolády, která se ukázala jako ideální moučník k pivnímu moku.

Na veletrh ji přivezla její objevitelka Hanna Frederick. Jak vysvětlila, snažila se vymyslet takovou čokoládu, která by pivo nejen obsahovala, ale také by po něm chutnala. Nakonec se jí pivní chuť do čokolády podařilo zapracovat za použití dvou tmavých piv - Monteith's Black a Speight's Old Dark, které obsahují velké množství sladu a čokoládě dodaly vyváženou chuť.  
 
“Bylo těžké udržet pivní chuť a přitom zachovat úžasnou, jemnou chuť čokolády,” popisuje svou cestu za úspěchem Hanna. “Nakonec se podařilo dosáhnout toho, že čokoláda skutečně příjemně chutná a přitom je z ní cítit i pivo. Je to vyvážené a chutné.”

Pivaři byli novou pochoutkou nadšeni a vyzvali výrobce čokolád, aby do svého portfolia chutí přidali i nově objevenou pivo-čokoládu.  

Chtěli byste ochutnat pivo-čokoládu?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 147