Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pěstování květin / foto: shutterstock

Květiny do kuchyně patří! Nejen bylinkám dejte zelenou

Přinést do domácnosti útulnost a živost – je to i váš cíl? Upusťte od investování do bytových dekorací, které nemají žádnou takovou superschopnost, spíše se na ně jen lepí prach. Květiny jsou řešením, a to i v případě oživení kuchyně.

Není to jen o bylinkách

Samozřejmě v případě, že se rozhodnete umístit pokojové rostliny do kuchyňského koutu, jsou místa, kterým byste se raději měli vyhnout. Okolí sporáku, mikrovlnné trouby, chladničky – to všechno jsou zakázaná stanoviště, kde se nebude prakticky žádnému druhu dařit. Vhodnější jsou okenní parapety, skříňky nebo poličky nad kuchyňskou linkou, kde budou mít květiny možnost dýchat.

Člověka automaticky napadá, že může sáhnout po bylinkách, ale bylinky nejsou jediné rostliny, které mají v kuchyni své místo (a své využití).

Bylinky v kuchyni
Bylinky v kuchyni – Zdroj: Shutterstock.com

Některé druhy čistí vzduch

Existují také druhy, které mají tu schopnost čistit vzduch čili fungují jako taková čistička vzduchu (jen daleko levnější a ekologičtější). Například jednou z nejlepších rostlin, které mají schopnost zbavovat vzduch nebezpečných látek, je zelenec, jemuž se navíc dobře daří i na přímém sluníčku nebo ve stínu.

Kromě něj můžete sáhnout také po lopatkovci, voděnce, begónii nebo hezky kvetoucí chryzantémě.

Okrasné květiny
Okrasné květiny – Zdroj: Shutterstock.com

Jaké květiny nemají v kuchyni své místo?

Na druhou stranu buďte opatrní před takovými pokojovými rostlinami, které do kuchyně nepatří. Je to z toho důvodu, že jsou prudce jedovaté nebo trnité nebo často opadávající. Ani rostliny s chlupatými listy nejsou vhodné, a to především proto, že se na nich usazují mastnoty a nečistoty.

Nevhodné jsou také druhy háklivé na škůdce. Bez chemických postřiků by nepřežily a takové přípravky do kuchyně opravdu nepatří. Pokud jste majitelem či majitelkou kuchyňských koutů menších rozměrů, v takovém případě do kuchyně neumísťujte ani aromatické květiny, protože by mohly vaření značně znepříjemnit.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/bydleni-nejlepsi-pokojovky-do-kuchyne-cisti-vzduch-zbavi-zapachu-a-vypadaji-krasne-a-kterym-se-vyhnout-84081#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Květiny do kuchyně patří! Nejen bylinkám dejte zelenou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!