Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová mikina / foto: shutterstock

Nezatracujte mikinu. Máme pro vás tipy, jak ji nosit

Mikina je pro mnohé součástí zejména sportovních outfitů. Dnes už to ale tak úplně neplatí a obléct si ji můžete klidně i na krásné společenské šaty. Způsobů, jak stylově zakomponovat mikinu do běžných outfitů, je nepočítaně.

Dámské mikiny v současnosti zažívají revoluci. A není se čemu divit. Jsou pohodlné a snadno se kombinují. Možná jste i vy podlehli trendu teplákovek a jednu si pořídili i pro sebe. Jestliže jste mu ale dosud odolávali, je nejvyšší čas to změnit.

Zkuste teplákovou soupravu

Teplákovky jsou zase v kurzu. Vybírat můžete jednoduché jednobarevné v odstínech černé, šedé či béžové nebo sáhněte po odvážnějším kousku ve stylu tie-dye. Věřte nám, že na chuť jim přijdete okamžitě. Přes teplákovku totiž stačí jen přehodit kabát, trenčkot nebo koženou bundu a uvolněný outfit do města či na brunch s kamarády je na světě.

Nebojte se známky punku

Máte-li doma klasickou černou mikinu, co takhle ji využít nejen jako domácí oblečení? Kombinace obyčejné jednobarevné mikiny s punkovými prvky, jako je skládaná áčková sukně a hrubý vybíjený opasek, funguje skvěle. Opasek navíc zvýrazní pas, takže se nemusíte bát, že byste působili neforemně. Celý look doplňte vysokými kozačkami na platformě a teplým kabátem nebo bundou s kožešinou.

Kombinujte se sakem

Máte raději elegantnější styl? Pak pro vás bude ideální kombinace mikiny s kapucí a blejzru. Tyhle dva kousky jsou si totiž souzeny. Blejzr dodá celému outfitu sofistikovaný vzhled a mikina zase působí uvolněně. Nebojte se look dotáhnout koženými kalhotami a teniskami, případně širokými kalhotami v barvě mikiny.

Vsaďte na obří velikost

Oversized mikiny jsou oblíbeným kouskem i mnoha celebrit nebo modelek. Sáhněte po mikině, která vám bude sahat po zadek, a udělejte z nich šaty. Abyste ale nepůsobili moc lacině, oblečte si pod ni třeba hedvábné šaty s krajkovým lemem, který bude čouhat zpod mikiny. Když tento outfit doplníte šněrovacími sandály na podpatku, nemůžete udělat chybu.

Nebojte se krátké mikiny

Jestliže se vám "oversized" styl moc nezamlouvá, pak zvolte krátkou "cropped" mikinu. K ní se perfektně hodí kalhoty s vyšším pasem, ale třeba i saténová midisukně. A taky bude fungovat s upnutějšími šaty, na kterých mikinou krásně zvýrazníte pas. A pokud se nebojíte ukázat trochu kůže, klidně zkombinujte krátkou mikinu s kalhotami s nižším pasem – devadesátkový "look" je znovu v kurzu, tak proč ho neoprášit?

Nezatracujte mikinu. Máme pro vás tipy, jak ji nosit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!