Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lady Diana / foto: Mark Green / Shutterstock.com

Jsou šaty, na které se nezapomíná. Vynesla je nejen princezna Diana

Zatímco na některé módní trendy se zapomene hned, na jiné se vzpomíná roky. Zejména pokud je vynesla slavná osobnost nebo se pojily s nějakou zajímavou událostí. Seznamte se s šaty, které doslova vešly do dějin.

Nejen na Oscarech, ale také v královské rodině

Touhu krásně se obléknout máme několikrát ročně. Zatímco někdo se chce „vyháknout” na předávání Oscarů, jinému stačí sledovaná událost královské rodiny. Jinými slovy vzniká vícero akcí, na kterých je váš outfit pod drobnohledem fotografů. A právě na takových příležitostech se většinou zrodily šaty, které vešly do dějin, respektive byly obléknuty buďto celebritou, nebo byly spojovány s konkrétním účelem nebo záměrem.

Viz šaty princezny Diany. Malé černé, které odhalovaly víc, než by královská rodina kdy povolovala. Obléknuty byly při příležitosti Vanity Fair party, a to krátce poté, co současný král Karel III. přiznal svůj poměr se současnou ženou Camillou. Právě z toho důvodu se jim začalo přezdívat „šaty pomsty”, které, v očích mnoha kritiků, měly být symbolem toho, o co bývalý muž přišel.

Šaty britské královské rodiny jsou ostře sledovány
Šaty britské královské rodiny jsou ostře sledovány – Zdroj: Shutterstock.com

Nejdražší šaty světa americké herečky Marilyn Monroe

Není to tak dávno, co se znovu po letech dostaly do hledáčku fotografů šaty, jež oblékala samotná Marilyn Monroe. Jedná se o třpytivý model, velmi obepnutý, který byl v nude barvě a který nedávno oblékla i podnikatelka Kim Kardashian. Nedávné znovu vyvedení do společnosti se však neslo ve znamení velkého faux pas, kdy se ukázalo, že šaty jsou podnikatelce příliš těsné a že při nošení došlo k jejich poškození.

I když se ukázalo, že šaty byly poničené už předtím a že je podnikatelka neměl na sobě dlouhou dobu, přesto tento přešlap známé tváři už asi nikdo nikdy neodpáře. A nezbaví se toho asi ani samotné šaty.

Ikonická Marylin
Ikonická Marylin– Zdroj: Raketir /Shutterstock.com

Špendlíky? A proč ne!

Třetí šaty, které doslova vešly do dějin, jsou takové, které byly doplněny o špendlíky. Černé šaty se zlatými špendlíky, díky kterým ostatně držely pospolu, vynesla herečka Elizabeth Hurley, která je oblékla v roce 1994.

Tehdy byl tento model velmi kritizovaný, dnes se na něj však vzpomíná v dobrém. Měl být totiž symbolem ženskosti, neměly ženskost potlačovat, jak si mnozí tehdy mysleli.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/krasa-a-moda-pomsta-diany-zupanek-s-obrim-dekoltem-i-roba-inspirovana-sado-maso-saty-ktere-vesly-do-dejin-83680

 

Jsou šaty, na které se nezapomíná. Vynesla je nejen princezna Diana

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!