Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
terasa / foto: shutterstock

Jarní renovace vašeho domu. Jaká dlažba ho bude zdobit?

Chtělo by to osvěžit váš dům? Pak začněte tím, co k němu vede. Krásná dlažba je výstavní skříní domova. Po ní k vám chodí hosté, zde si posedíte a budete relaxovat.

Okolí domu si můžete upravit tak, že vám bude v létě klidně připomínat destinace u moře. Například žlutá barva písku krásně evokuje exotické destinace. Nebo toužíte mít chodníček jako na zámku? I to je splnitelné.

Krásná betonová dlažba

V dnešní době můžete mít mnoho druhů dlažeb. Betonové vedou, protože jde o bytelný, nosný a flexibilní materiál, který navíc nemusí být nijak drahý. Jde o tvárný prvek, který může být v designu sobě vlastním, tedy v podobě zcela surové, lze si však vybrat i produkty evokující jiné materiály. Záleží, v jakém stylu chcete mít exteriéry, ale i interiéry mít. Beton spolu s chladnými prvky, jako jsou kovy, vytvoří čistý minimalismus v industriálním tónu. Takže klasická betonová dlažba krásně doplní kovová zábradlí, ploty či brány. Pokud se zaměříme čistě na dlažbu z betonu, tak ta může být v mnohém pojetí, protože i zde se odráží trendy. A ty mnohdy ovlivňuje ekonomika, tedy snaha klientům umožnit úsporné řešení. Jen si vezměte, že například hliníkové střechy dnes mohou napodobit design tašek. Umělé podlahy v interiéru zase věrně kopírují dřevěné parkety. I beton umí evokovat přírodní suroviny.

Betonové schody

Natural dlažba z přírody

Dlažby nabízí mnoho rozměrů, vizuálů i barev. Můžete si zvolit chodník složený z menších dílů, využít ale lze i objemnějších kusů. Záleží na vás, jak kompaktní plochu chcete mít. Samozřejmě je podstatná vizuální stránka. Někomu se líbí typická betonová šeď, která barevně nijak neruší okolí. Někdo zatuží právě po pískovině, jež dodá domu trochu tepla. Můžete mít však i klasický bílý terén. A jak jsme naznačili, imitaci dřeva nemusíte mít pouze na podlahách v interiéru. Natural dlažba je krásná v podobě různých odstínů dřeva, lze si zvolit i design kůry, prken, trámů, pařezů, výrazné letokruhy. Na první pohled bude k nerozeznání od původní suroviny. Dlažební desky s reliéfem dřeva jsou nosné a uplatní se v podobě chodníků, teras, u altánů, lemů kolem schodů i bazénů apod. Skvělé je, že si nemusíte vybrat pouze druh dřeva, ale také si vyberete strukturu. Chodit lze po hladkém chodníčku, dlažba ale může mít i rýhy, jaké má například kůra dřeva. Výsledný přírodní efekt bude tak ještě věrohodnější.

Vznešená zámková dlažba

Říká se „můj dům, můj hrad“, ovšem zámek je luxusnější. A zámková dlažba je jeden z nejoblíbenějších prvků v této sféře. Čím se vyznačuje? Velkou variabilitou. Dlažební díly mohou být různých tvarů, většinou se jedná o drobnější rozměry, které pak vcelku vytvoří krásný terén s velmi dobrou nosností. Proto se zámková dlažba aplikuje na náměstích, kolem reprezentativních budov, v parcích, na hřištích a samozřejmě ji milují majitelé domů v soukromí. Zámková dlažba umožňuje vytvářet i krásné obrazce. Pokud si koupíte dlažbu v různých odstínech, skladbou vykouzlíte originální design.

Zámková dlažba

Betonová dlažba na míru – skvělá Presbeton akce

Ptáte se, kdo vám pomůže realizovat dlažbu snů? Společnost Presbeton, jež patří k předním českým výrobcům betonového zboží pro stavby a úpravy soukromých nemovitostí, komunikací či veřejných staveb. Firma vám nabídne návrh exteriéru zdarma, pomohou vybrat dlažby, plot i zahradní doplňky, poradí vám, když budete tápat. Uniknout by vám neměla ani jejich Presbeton akce, jarní slevy, které vás nadchnou. Sleva se vždy hodí, a pokud se jedná o kvalitní výrobky, pak to oceníte mnohem více. Takže pokud přemýšlíte o renovaci vašeho domu, podívejte se na prezentaci firmy. Sami budete překvapeni, že i chodníček nemusí mít pouze nudný design. Okolí vašeho domu můžete povznést na luxusní prostředí zámku i džungli někde v tropech.

K tomuto článku není otevřena diskuze