Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gucci tenisky / foto: andersphoto / Shutterstock.com

Jak vyčistit bílé tenisky? Vyzkoušejte tyto triky

Nové bílé tenisky jsou skutečně krásné. Po pár týdnech nošení ale většinou svůj dokonalý zářivý vzhled ztratí. Jak kožené či plátěné tenisky vyčistit tak, aby opět vypadaly jako nové? Vyzkoušet můžete tyto rady.

Plátěné bílé tenisky

K čištění plátěných tenisek se nejčastěji doporučuje jedlá soda, kterou smíchejte s trochou vody, až se vytvoří hustá pasta. Poté tenisky trochu navlhčete a následně na ně vzniklou pastu naneste třeba starým zubním kartáčkem. Tenisky lze sodou také posypat. Na silně znečištěných místech jedlou sodu do látky vmasírujte. Poté nechte tenisky uschnout ideálně na slunci, jehož záření má taktéž zesvětlující účinky. Na závěr z nich sodu oklepejte.

Plátěné tenisky jako nové
Plátěné tenisky jako nové – Zdroj: Shutterstock.com

Kožené bílé tenisky

Čištění kožených tenisek je většinou o něco snazší. Vystačit si můžete s klasickým mýdlem, vodou a hadříkem či s vlhčenými ubrousky, které jsou velmi praktické pro rychlé vyčištění bot. Pro odstranění hůře odolných skvrn můžete vyzkoušet pleťové odličovací mléko, které naneste na vatový tampon a tenisky jím krouživými pohyby vyčistěte. Poté vše smyjte vodou.

Čištění tkaniček

Aby vaše boty vypadaly skutečně jako nové, nezapomeňte na očištění tkaniček. Ty nejprve z bot vyvlékněte a vložte je do malé nádobky s vodou. Usazenou špínu z nich můžete jednoduše vymýt buďto použitím mýdla nebo lze použít i šampon na vlasy. Tkaničky namydlete po celé délce a několikrát vyperte v čisté vodě. Poté je zavěšte na prádelní šňůru či sušák a nechte důkladně proschnout.

Čisté boty jsou základem příjemného vzhledu
Čisté boty jsou základem příjemného vzhledu – Zdroj: Guas / Shutterstock.com

Bílé gumové lemy kolem podrážky

Bílé gumové lemy okolo podrážky, jsou místem, kde se nečistoty drží nejvíce. Po nějaké době působí zažloutle a snadno prozradí, že tenisky máte již nějaký ten pátek. Pokud chcete tyto lemy skutečně důkladně vyčistit, je to velmi snadné. Potřebovat k tomu budete starý zubní kartáček a bělicí zubní pastu, jelikož ta obsahuje bělicí složky. Gumové lemy vyčistěte krouživými pohyby kartáčku a potom opláchněte vodou. Vaše bílé tenisky tak znatelně prokouknou a opět vám budou dělat radost.

 

Zdroj:

https://www.kecky.cz/blog/9-tipu-jak-vycistit-bile-tenisky

https://zeny.cz/zaujalo-nas/navod-jak-vycistit-bile-tenisky-aby-byly-jako-nove-4103.html

 

Jak vyčistit bílé tenisky? Vyzkoušejte tyto triky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!