Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Suchý šampon / foto: shutterstock

Suchý šampon: SOS pomoc vs. vliv na kvalitu vlasů

Jak vytvořit z vlasů bohatší hřívu, aniž byste měla čas si umýt hlavu? Potřebujete dodat vlasům objem a máte minimum času?

Ať už jste slyšela, nebo jste alespoň jednou použila suchý šampon, tak víte, že je skvělou záchranou. A to zejména v situacích, kdy bojujete s časem nebo se vám zkrátka nechce mýt hlava. Jedná se o skvělého pomocníka, který má jisté výhody, ale také pozor na jeho negativní dopad na kvalitu vlasů.

Produkt zvaný suchý šampon

Už sám název je trochu zavádějící, neboť vám vlasy rozhodně neumyje. Jedná se v podstatě o jemný prášek, který je ve formě spreje či pudru. Při správném použití pohltí veškerou mastnotu vlasů i pokožky. Vy tak působíte, jako kdybyste měla umytou hlavu. Díky tomu tak můžete vyrazit do práce či společnosti, aniž byste si musela mýt hlavu.

Ale pozor na to, že účelem suchého šamponu je právě pohlcení mastnoty a nikoli odstranění nečistot, lupů a dalších látek, které se usadí ve vlasech po použití tužidla, laku na vlasy a jiných produktů. Je to jen prostě záchrana na poslední chvíli. S tím souvisí i frekvence použití. Rozhodně není vhodné používat příliš často.

Krásné vlasy během chvilky
Krásné vlasy během chvilky – Zdroj: Shutterstock.com

Nevhodné časté používání

Jelikož hlavním úkolem je pohlcení mastnoty, tak při nadměrném používání suchý šampon může vysušovat. Stejně tak ten, kdo má citlivější pokožku, případně se sklonem k lupům, by měl být o to opatrnější. Je třeba suchý šampon používat opravdu s mírou a s jistým citem.

Je doporučováno moc nevrstvit a nepoužívat více než 2 dny za sebou. Úplně nejlepší je, pokud to jde, ho co nejdříve klasicky vymýt z vlasů a pokožky. A jelikož suchý šampon může vysušovat i konečky, není dobré ho aplikovat do celé délky. Nadměrné používání může vést k ucpávání vlasové pokožky, což vede k nedostatečné produkci kožního mazu. V horším případě to může způsobit i vypadávání vlasů.

Pozor na vypadávání vlasů
Pozor na vypadávání vlasů – Zdroj: noPPonPat/Shutterstock.com

Správná aplikace

Předejít případnému problému a udělat pro své vlasy to nejlepší můžete, když použijete suchý šampon správně. Pudr sypejte přímo k pokožce hlavy, ale opatrně. Sprej aplikuje na vzdálenost od vlasů alespoň na 15 až 20 cm. Použijte jen na mastná místa hlavy a ideálně jen k pokožce, nikoli ke kořínkům. Po nastříkání nechte chvíli působit, pak lehce vmasírujte do pokožky hlavy. Poté opatrně zbytky šamponu vyčešte či vlasy profoukněte studeným vzduchem fénu.

 

Zdroje:

https://www.idnes.cz/jenprozeny/krasa-moda/prospivaji-suche-sampony-zdravi-vlasu.A181015_103000_jpz-krasa-moda_jph1

https://tchiboblog.cz/suchy-sampon/

Suchý šampon: SOS pomoc vs. vliv na kvalitu vlasů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!