Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o pleť / foto: Shutterstock

Kombinovaná péče je cestou ke kráse a bezchybné pokožce

Co udělat, abyste se cítili spokojenější sami se sebou? Krásná pleť rozhodně přidá na sebevědomí. Jak docílit zdravé a zkrátka bezchybné pokožky? Podstata spočívá v kombinované péči.

Každodenní péče o pleť

Získání či udržení dokonalé pleti nespočívá výhradně v nejdražších přípravcích, jakožto ani v potřebě používat mnoho produktů. Základem vnější péče je čistota, ochrana a výživa. Je třeba pleť pravidelně čistit, a to ráno i večer. Co se týče ochrany a výživy, tak je třeba znát typ své pleti, a dle toho volit kosmetické produkty, tj. kosmetiku určenou pro suchou, citlivou, smíšenou, mastnou či problematickou pokožku.

Každodenní péče o pleť
Každodenní péče o pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Hydratace a výživa pleti

Hydratace je zcela nezbytná. Zde se rozhodně nevyplatí podcenit výběr kvalitního produktu. A rozhodně zde neplatí, že čím dražší, tím lepší. Podstatné je číst složení. Pokud máte mastnou pleť, tak zvolte lehčí typ hydratačního krému, zatímco například u suché pleti v létě dejte přednost lehčímu krému, tak v zimním období hutnějšímu. Pro normální pleť jsou ideální hydratační séra.

Výživa má vliv na zlepšení pružnosti, regenerace. Je důležitá pro pocit hebkosti i komfortu. Pokud máte suchou pleť, tak vybírejte výživná séra, pro mastnou pleť platí volba séra s obsahem vitamínů, minerálů a antioxidantů. Pro normální či smíšenou pleť jsou vhodná v rámci výživy vitamínová séra. Nezapomeňte i pravidelně aplikovat výživné masky. V neposlední řadě nezapomeňte chránit pokožku před škodlivými vlivy a UV zářením.

Výživná pleťová maska

Vnitřní péče aneb skladba jídelníčku

Pleť potřebuje nejen vnější péči, ale právě i to, co jíte, má vliv na stav a kvalitu vaší pokožky. Proto je důležitá kombinovaná péče, tj. vnitřní i vnější cestou. Je důležité dodržovat pitný režim, tj. ideálně vodu, neslazené čaje. Nejlepší je respektovat aktuální potřeby vaší pleti. Pokud je suchá, tak přidejte do svého jídelníčku více tuků jako například ořechy, avokádo. Oproti tomu mastná pleť potřebuje jídlo s co nejpřirozenější úpravou, tj. pokud možno žádné smažené, mastné či extra sladké.

Pokud máte citlivou pleť, tak jí dopřejte ochlazení v podobě mléčných výrobků, ovoce, zeleniny. Pro získání a udržení vyživené a hydratované pokožky je dobré konzumovat mandle, dýňová semínka, červenou řepu, bobulovité ovoce, ale také červené zelí či brokolici. Jedná se o potraviny bohaté na antioxidanty, vitamíny a minerály, které nejlépe prospívají pleti.

 

Zdroje:

https://www.vogue.cz/clanek/advertorial/kombinovana-pece-je-klicem-ke-krase-a-stesti-vasi-pokozky?author=advertorial

https://www.evelio.cz/blog/jak-spravne-pecovat-o-plet-v-domacich-podminkach/

Kombinovaná péče je cestou ke kráse a bezchybné pokožce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!