Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ofina / foto: shutterstock

Ofina omlazuje obličej a může slušet každému

Chtěli byste trochu pozměnit svoji image bez nějakého většího zásahu? Zkuste si nechat ustřihnout ofinu, která vám dodá šmrnc a promění váš okoukaný účes během chvilky. Jaké jsou její benefity a pro koho je vhodná?

Možná už jste nad tím párkrát přemýšleli, ale dosud si nejste jistí, zda by zrovna vám ofina prospěla. Dobrá zpráva je, že ofina může slušet každému, stačí zvolit správný střih na míru vašemu tvaru obličeje. Navíc v případě, že vás omrzí, si ji zase můžete nechat dorůst, takže to není tak zásadní zásah do vaší image, jako je třeba tetování. Je známo, že protáhlému obličeji prospěje dlouhá ofina zakrývající celé čelo, zatímco hranatému tvaru obličeje zase prospěje ofina sčesaná na patku. Kulatému obličeji bude nejvíce slušet řídká ofina postupně sestříhaná k tvářím. Srdcovitý a oválný obličej je jako stvořený pro krátkou ofinu nad obočí zvanou baby bangs.

Stylová ofina
Stylová ofina – Zdroj: Shutterstock.com

Ofina dokáže omladit

Jedním ze zásadních benefitů ofiny je její schopnost omladit obličej. Důvod je jednoduchý, má totiž schopnost překrýt vrásčité čelo a v případě, že je dlouhá, snadno odvede pozornost od povislých očních víček či jiných nedostatků. Navíc dodá vašemu obličeji živost a pohyb. Nadýchaná ofina je tedy rozhodně lepší volbou než splihlé vlasy, ve kterých vypadáte utahaně a unaveně. Platí zde ovšem jedno pravidlo. Husté ofiny se hodí spíše k mladším ženám a dívkám. Pro starší ženy je ideální volbou prostříhaná nadýchaná ofina, která je spíše řidší.

Prostříhaná ofina
Prostříhaná ofina – Zdroj: Shutterstock.com

Dodá rozvernost i šarm

Ofina nemá jen jednu polohu a můžete v ní působit jako rozverná dívka rebelka, stejně jako elegantní dáma, která má svůj vytříbený styl. Záleží pouze na tom, jak si ofinu zrovna načešete, vyfoukáte nebo natočíte. V kombinaci s různými styly oblečení můžete vždy vypadat jinak. Výhodné, že i když si učešete obyčejný culík, ofina vždy váš outfit zpestří a nebudete nikdy vypadat nudně nebo obyčejně. Pro tuhle variabilitu je ofina skutečně velmi oblíbená i mezi celebritami. A co vy, už jste taky někdy zkoušeli nosit ofinu?

 

Zdroj:

https://kosmeticketrendy.cz/ofina-podle-typu-obliceje/

 

Ofina omlazuje obličej a může slušet každému

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!