Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní káva / foto: shutterstock

Podzim se hlásí o slovo a nabízí suroviny na výrobu dekorací

Obdivujete dekorace na oknech nebo na dveřích u sousedů? Můžete si je vyrobit sami, a to i přes to, že nejste zrovna zruční. Postačí si nasbírat poklady přírody, zapojit fantazii a chuť si něco vyrobit a dekorace je hotová.

Dekorace se dají koupit, ale můžeme si je vyrobit

Když si budeme chtít ozdobit na podzim dveře nebo okna, máme několik možností. Koupit hotové dekorace, koupit potřeby na výrobu dekorací anebo si potřebný materiál posbírat v přírodě sami. Ať se rozhodneme pro cokoliv ze jmenovaného, jistě to náš dům ozdobí a radost to udělá. Taková podzimní procházka doplněná o sbírání barevných listů, spadaných kaštanů a utrhnutí větvičky se šípky udělá dobře našemu tělu a ve finále pak potěší i oči.

Procházka podzimní přírodou
Procházka podzimní přírodou – Zdroj: Shutterstock.com

Nejjednodušší podzimní dekorace

Truhlíky na okna, ve kterých nám už letní květiny parádu nedělají, poslouží i teď na podzim. Truhlík zaplníme pískem a zeminou a můžeme ho osázet vřesem. Pokud mezi vřesy píchneme větvičku šípku nebo pár barevných listů, je perfektní podzimní truhlík na světě.

Vřes jako originální dekorace
Vřes jako originální dekorace – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud nejste příznivci Halloweenu a nevíte co s dýněmi, můžete si z nich po jejich vydlabání udělat stylovou vázu ke vchodovým dveřím. Sice bude mít omezenou trvanlivost, ale zápraží domu jistě obohatí. Dýni na jejím vršku vydlabejte a dovnitř vložte třeba zavařovací sklenici s vodou. Do té dle libosti dejte větvičky s barevnými listy, větvičku se šípky, chryzantémy a třeba větvičku jehličnanu. A máte hotovo.

Zručnější z vás si mohou vyrobit věnec na dveře pomocí slaměného korpusu, tavné pistole, drátku a šípků, kaštanů, barevných listů, ze kterých lze dělat růžičky, a dalších přírodnin. Ve své podstatě se fantazii, představivosti a chuti si vytvořit vlastní dekoraci, meze nekladou.

 

Zdroj:

https://jaksiudelat.cz/21-krasnych-podzimnich-dekoraci/

Podzim se hlásí o slovo a nabízí suroviny na výrobu dekorací

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!