Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o vlasy s kokosovým olejem / foto: shutterstock

Jak často bychom si měli umývat vlasy

Jak často si mýt vlasy? Toť otázka. V tomto směru řada z nás stále tápe. Podle čeho se řídit? A co je důležité v rámci mytí?

Jak často mýt vlasy

Vlasy jsou korunou krásy, o tom žádná. Jenže jak na správnou péči, abyste se mohli pyšnit zdravou a lesklou hřívou? Otázka, jak často si mýt vlasy, je častým předmětem mnoha diskusí a patří mezi nejčastější dotazy kladené odborníkům. Zatímco někteří razí názor, že každodenní mytí je v pořádku, jiní jsou naopak silní odpůrci apelující, že to naopak škodí.

Jelikož je to zcela individuální, neboť každý člověk je svým způsobem originál, tak pro lepší orientaci v tomto zapeklitém problému se lze všeobecně řídit pravidlem, že pro osoby se suchými a křehkými vlasy je lepší méně časté mytí, zatímco ti, co mají mastné vlasy, je mytí každý den pro udržení čistoty a svěžesti v pořádku.

Čerstvě umyté vlasy
Čerstvě umyté vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Zvolení frekvence mytí pro váš typ vlasů

Tajemstvím je nalezení rovnováhy. Zkrátka to, co vám vyhovuje. Mýt si vlasy podle vlastní potřeby. Je třeba prostě vyzkoušet své hranice a na chvíli upustit od svého stereotypu. Třeba vás takové testování nejen mile překvapí, ale díky tomu najdete konečně optimální četnost mytí vlasů. Pokud se vám více mastí vlasy, může to být třeba příčinou toho, že mají až příliš péče. Však víte, všeho moc škodí. To platí i v případě péče o vlasy.

Pro koho je vhodné mytí vlasů denně

Mezi odborníky panuje shoda na tom, že jen malá skupina lidí si potřebuje mýt vlasy denně. Jedná se zejména o ty, kteří hodně sportují, nebo žijí ve velmi vlhkém podnebí. Pro ostatní je dostačující si mýt vlasy obden či jednou za tři dny. Někomu stačí jednou týdně. Je vhodné se řídit signálem, tj. když jsou vlasy viditelně mastné, svědí vás pokožka, znamená to, že byste měli sáhnout po šamponu.

 

Péče o umyté vlasy
Péče o umyté vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

 

Na kvalitu vlasů má vliv jak mytí, tak i výběr produktů

Kromě frekvence mytí vlasů je zásadní výběr produktů, tj. šamponu, kondicionéru, masky pro váš typ vlasů. Vyplatí se investice do kvalitní vlasové kosmetiky. Stejně tak je důležité vybrat a pořídit kvalitní kartáč či hřeben.

 

Zdroje:

https://www.elle.cz/krasa/vlasy-ucesy/tajemstvi-dokonale-vlasove-rutiny-tydne-obden-jak-casto-vlasy-myt

https://www.flowee.cz/clovek/1248-jak-casto-bychom-si-ve-skutecnosti-meli-myt-vlasy

 

Jak často bychom si měli umývat vlasy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!