Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové kozačky / foto: shutterstock

Podpatky sluší i zimním botám. Umíte v nich ale chodit?

Vysoké podpatky protáhnou opticky postavu a teď v zimě, kdy jsme více oblečení, to ženským křivkám na podpatku svědčí.

Postava je více narovnaná, nožky se protáhnou a výsledný efekt je vidět. Jenže zimní botky s vysokými kramflíčky pro nositelku mnohdy přinesou i bolest.

Vysoké podpatky zimním botám a jejich nositelkám sluší

Obujeme si krásné kozačky s vysokým podpatkem a rázem se nám postava napřímí. Nohy a celé tělo rázem působí delší a štíhlejší. Tím, jak se postava narovná, se zatáhne zadeček, zvýrazní se hrudník, vyniknou prsa. Celá postava působí o poznání elegantněji. Navíc vysoké podpatky většinu mužů přitahují a ženy přitahují více pozornosti, co si budeme povídat. Váš outfit dostane šmrnc a noblesu.

Boty na podpatku
Boty na podpatku – Zdroj: Shutterstock.com

Co nám, kromě elegance, může přinést nošení podpatků

Sice vypadáme, že máme delší nohy a působíme štíhleji, ale také nás může postihnout bolest hlavy, bolest zad. Lýtka a chodidla nám bolestí dokážou úplně hořet a o puchýřích ani nemluvit. Při špatném šlápnutí tu pak máme podvrtnutý kotník dřív, než se nadějeme. Dlouhodobé nošení vysokých podpatků má nepříznivé dopady na zdraví všeobecně. Osteoporóza, artróza, zkrácené šlachy, výrůstky. Tím nechceme strašit, ale bohužel reálně se to pravidelných nositelek podpatků týká.

Bolest z podpatků
Bolest z podpatků – Zdroj: Shutterstock.com

Jak předejít bolesti nohou z botiček, co se nám tak líbí

Kromě toho, že si zvolíte skutečně správnou velikost bot, vyzkoušejte ortopedické nebo gelové vložky do bot. Nenoste obuv s vysokými podpatky déle, než je nutné. Při chůzi se nesnažte našlapovat na plnou podrážku, ale dělejte kroky tak, jak jste zvyklí třeba z botasek, to znamená pěkně přes patu. Podpatek se vám nezlomí, to se bát nemusíte, jen si dejte pozor na mokrou hladkou podlahu, aby vám to nepodklouzlo.

 

Zdroj:

https://styl.instory.cz/4653-jake-podpatky-a-jak-spravne-je-nosit-aby-vam-deformovaly-nohy.html

 

 

 

 

Podpatky sluší i zimním botám. Umíte v nich ale chodit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!