Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Feng Shui / foto: shutterstock

Jak pomocí feng-shui přilákat bohatství? Nechejte plynout energii, zvolte ty správné barvy i dekorace

Hodilo by se vám zvýšit své příjmy? Možná vám s tím může pomoci tradiční čínské vědění feng-shui. Když budete v domácnosti dodržovat jeho pravidla ohledně aktivace bohatství, mělo by se vám v dohledné době začít dařit.

Energie musí volně plynout

Feng-shui pracuje s energií zvanou čchi, která musí proudit vaší domácností plynule a bez překážek. Jak na to? Snažte se doma vytvořit co nejvzdušnější a nejsvětlejší prostor. Žádné poházené věci a rozestavěný nábytek, který by proudění energie mohl bránit.

Nepořádek přitahuje strach, únavu a pesimismus. A to přeci nechcete. Základem je pravidelný úklid a organizace. Když každé věci přiřknete jasné umístění a budete ho dodržovat, zklidní se energie vaší domácnosti i vaše samotná.

Ložnice ve stylu Feng Shui
Ložnice ve stylu Feng Shui – Zdroj: Shutterstock.com

Ty správné barvy

Důležité jsou i barvy. Mezi barvy bohatství patří hlavně fialová a zlatá, ale i stříbrná, bílá, perleťová nebo světle šedá. Sektor bohatství se nachází v jihovýchodní části vašeho domu, a právě sem byste měli soustředit nejvíce doplňků v těchto barvách. Pozor, takový „oltář“ se nesmí nacházet v koupelně, na toaletě nebo v garáži.

Zaplňte si domov zdravými a silnými rostlinami, jejichž svěží energie vám pomůže přilákat blahodárnou energii. Měly by mít kulaté a jemné listy, těm špičatým nebo trnitým se raději vyhněte.

Harmonie a klid
Harmonie a klid – Zdroj: Shutterstock.com

Dekorace přitahující bohatství

Co se týče dekorací, skvělou volbou jsou malé fontánky nebo akvárium. Proudící voda je znamením hojnosti a života. Neumisťujte ji ale do ložnice, rušila by spánek. Podobně bude fungovat i obraz vodopádu nebo klidného jezera. Mezi další nezbytnosti patří polodrahokamy, jako je křišťál, ametyst, pyrit a citrin. Právě ty fungují jako magnet na bohatství.

Neobejdete se ani bez zrcadla, které rozzáří a opticky zvětší prostor. Ideální je zrcadlo zasazené ve zlatém rámu. Jen pozor, aby se v něm vždy odráželo něco krásného a pozitivního. Zcela nevhodné je umístění naproti dveřím koupelny a toalety.

 

Zdroj:

https://fengshuiporadenstvi.cz/10-zakladnich-pravidel-pro-aktivaci-bohatstvi/

Jak pomocí feng-shui přilákat bohatství?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!