Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Švestkový olej / foto: shutterstock

Víceúčelový švestkový olej: Oslní marcipánovou vůní a je vhodný na obličej i vlasy

Švestky jsou známé coby ovoce bohaté na vitamíny i vlákninu. Chutné jsou čerstvé i sušené. Olej z nich je jedničkou mezi všemi opěvovanými oleji. Oslní vůní a samotným účinkem.

Olej se získává lisováním švestkových jader za studena. Lze jej považovat oprávněně za top mezi oleji. K tomu ještě okouzlí vůní po marcipánu a jemnými ovocnými tóny, nad kterými dominuje vůně mandlí. Dobře se vstřebává a nezanechává díky tomu na pokožce mastný film. Olej je vhodný nejen na pleť, ale také na vlasy.

Blahodárné účinky švestkového oleje

Švestkový olej je doslova zázrakem mezi všemi oleji. Však posuďte sami. Nadchne vás na první pohled krásnou vůní a tím, jak je neuvěřitelně lehký. Hydratuje do hloubky, je hypoalergenní, rychle se vstřebává a nezanechává na pleti mastný film. Po nanesení dělá pleť zářivou a sametově hebkou. Neucpává póry. Je tak vhodný pro každý typ pleti. Však má i protizánětlivý účinek. Pyšní se obsahem vitamínů A, E. Olej je bohatý na omega mastné kyseliny, kterých obsahuje celkem 13 různých druhů. Je plný antioxidantů a je několikanásobně účinnější v boji s volnými radikály než arganový či meruňkový olej.

Blahodárný švestkový olej
Blahodárný švestkový olej – Zdroj: Shutterstock.com

Možnosti použití oleje na obličej

Olej můžete použít v kombinaci s krémem. Stačí smíchat pár kapek švestkového oleje s vaším oblíbeným pleťovým krémem. Efekt uvidíte záhy. Olej je rovněž skvělý jako podkladová báze pod make-up. Dokonce ho lze použít i místo pleťového krému. Stačí aplikovat pár kapek na vyčištěnou pleť a nechat vsáknout. Pokožka bude zářivá, svěží a vyhlazená.

Pokud vás trápí suchá kůžička na rtech, máte je popraskané, tak v tomto případě vám pomůže rovněž švestkový olej. Naneste ho na rty místo balzámu. Výsledek vás jednoduše ohromí. K tomu se zamilujete nejen do hedvábné péče, ale i příjemné vůně na rtech.

Rty k nakousnutí díky švestkovému oleji
Rty k nakousnutí díky švestkovému oleji – Zdroj: Shutterstock.com

Ochrana vlasů před vysoušením a pomoc na roztřepené konečky

Švestkový olej poslouží jako účinná ochrana vlasů před fénováním. Než si budete vysoušet vlasy, aplikujte olej po celé délce vlhkých vlasů. Po vysušení aplikujte ještě jednou na uhlazení a zjemnění. Olej pomůže i v případě roztřepených konečků. Denně můžete použít na konečky vlasů, které uhladí, vyživí. Zásluhou lehké struktury je olej ideální pro každodenní použití, aniž by došlo ke zmaštění vlasů.

 

Zdroje:

https://styl.instory.cz/5791-svestkovy-olej-ma-dlouhy-seznam-vyhod-v-peci-o-plet-dermatologove-na-nej-nedaji-dopustit.html

https://www.rehabilitace.info/zdrave-oleje/olej-ze-svestkovych-jader-svestkovy-olej-perfektni-pro-pokozku/

 

Víceúčelový švestkový olej: Oslní marcipánovou vůní a je vhodný na obličej i vlasy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!