Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rolák / foto: shutterstock

Nepostradatelný kousek do zimy: 5 způsobů, jak nosit rolák a být trendy

Kousek, který je nepostradatelný v každém šatníku. S přibývajícím věkem ho oceníte nejen pro pohodlí a teplo, jenž poskytuje. Přinášíme tipy, jak nosit rolák pokaždé trochu jinak.

Nesmrtelný, nadčasový. Pokud máte pochybnosti, zda rolák můžete nosit i vy, tak ve správném provedení a stylingu rozhodně ano. Rolák je klasikou, na kterou nedají dopustit nejen proslulé blogerky, ale i bývalá první dáma Dagmar Havlová. Ta prozradila, že má plnou skříň roláků. Jejím favoritem je černý rolák, který se hodí prakticky ke všemu. Rolák skýtá nejen pohodlí, teplo, ale také efektivně skryje krk, který prozrazuje náš skutečný věk. Díky tomuto evergreenu tak můžete i klamat svým vzhledem. Jak nosit rolák každý den a pokaždé jinak?

Rolák v zimně příjemně zahřeje
Rolák v zimně příjemně zahřeje – Zdroj: Shutterstock.com

Rolák pod košilí neboli praktická spodní vrstva

Rolák poslouží jako skvělá vrstva pod oblečení. Pokud patříte mezi ty, kteří preferují volnější oblečení nebo máte v šatníku volné a lehké kousky, které nosíte jen v létě. Můžete je proměnit v celoroční. Rolák v tomto případě poslouží jako praktická spodní vrstva, na který oblečete volnou košili, halenu či tuniku. Zde můžete zvolit tón v tónu pro barevnou sladěnost s vrchní vrstvou, nebo naopak zvolit barevný kontrast.

Rolák v kombinaci se sakem

Rolák pod sakem je sázkou na jistotu. Kousek, který je vhodný pod sako i ke kostýmu. Díky volbě můžete vytvořit elegantní, sportovní či sportovně-ležérní outfit. Zkrátka sako a rolák tvoří perfektní duo, které bude bavit vás i okolí. Budete prostě in. Zde můžete opět kouzlit s barvami a kontrasty. Z černého saka vám mohou vyčnívat barevné rukávy roláku, což podtrhne zajímavý detail. Můžete tímto vytvořit outfit pro formální i neformální příležitost.

Jako variabilní šaty

Dostatečně dlouhý rolák poslouží jako perfektní šaty, které můžete případně doplnit páskem. Záleží na délce roláku a vašem komfortu, zda zvolíte silné punčocháče, legíny či úzké rifle. Každopádně rolákové šaty jsou cool. Nikdy nevyjdou z módy. Můžete být trendy v příjemně hřejivém kousku.

Pletené rolákové šaty
Pletené rolákové šaty – Zdroj: conrado / Shutterstock.com

Vrstvení aneb hra s materiálem i barvami

Krása a jednoduchost spočívají v detailu. Pod svetr či kabát zvolte váš oblíbený rolák ze slabšího materiálu a nechte límec vyčnívat tak, aby byl vidět. Můžete i použít šperky a celé vrstvení doladit k dokonalosti. Pohrát si můžete jak s rozdílnými materiály, tak i barvami. Zde neplatí nějaké pravidlo, podle kterého byste se museli řídit. Prostě to zkuste, uvidíte a poznáte sami, že je to ono.

Atraktivní kombinace se širokými kalhotami

Kontrasty prostě neomrzí. Platí i v tomto případě, pokud elegantní a spíše volnější kalhoty doplníte rolákem. Budete za módní ikonu jako například Victoria Beckham. Kombinace širokých kalhot s vysokým pasem a roláku je nesmrtelná a vždy působivá.

 

Zdroje:

https://www.elle.cz/moda/modni-trendy/naucte-se-nosit-rolak-7-dni-v-tydnu-7krat-jinak

https://www.prozeny.cz/clanek/krasa-a-moda-modni-hvezdy-modni-kousek-bez-ktereho-se-dagmar-havlova-neobejde-jednoduchy-cerny-rolak-bude-sluset-i-vam-93539

Nepostradatelný kousek do zimy: 5 způsobů, jak nosit rolák a být trendy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!