Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hadí masáž / foto: shutterstock

Tyto zkrášlovací a relaxační procedury podstoupí jen málokdo. Zkusily byste je?

Rituály, které mají pomoci tělu relaxovat nebo ho nějakým způsobem vylepšit, lidé podstupují odnepaměti. Některé z nich jsou ovšem natolik bizarní, že je podstupují jen ti nejodvážnější.

Terapie s hady

Fobií z hadů trpí nemalé procento lidí po celém světě. A tak je překvapivé, že figurují v jedné z relaxačních technik, při které si lehnete na bambusový rošt a necháte po sobě plazit celé klubko krajt. Kontakt s hady prý mírní svalové napětí a uklidňuje. Alespoň někoho.

Fackovací masáž

Napadlo by vás někomu zaplatit za to, aby vám pořádně nafackoval? Obyvatele Thajska ano. A tak masérům platí v přepočtu několik tisíc korun, aby jim několika dobře mířenými fackami zpevnili kontury obličeje a vypnuli pleť. Procedura trvá asi hodinu.

Facka jako zpevňující terapie
Facka jako zpevňující terapie – Zdroj: Shutterstock.com

Masáž kaktusem

V Mexiku si lidé oblíbili masáž kaktusem. Není tak drastická, jak to zní, ostny jsou totiž před aplikací na kůži osekány a celý kaktus se ještě nahřeje. Účinky na pokožku jsou prý přímo zázračné.

Maska z býčího spermatu

V jednom londýnském kadeřnictví si můžete na vlasy nechat aplikovat speciální masku z býčího spermatu a kořene katery, íránské rostliny. Je plná proteinů a s kšticí dokáže divy, vlasy jsou po ní hedvábné a nadýchané.

Ptačí trus

Pleťovou masku z ptačího trusu používaly původně japonské gejši. A protože ty byly pověstné svou krásou, rozšířila se i do jiných koutů světa. Nejlépe prý funguje slavičí trus, který odstraňuje odumřelé buňky a obnovuje spodní vrstvu pleti.

Gejši věděly, jak o sebe pečovat
Gejši věděly, jak o sebe pečovat – Zdroj: Shutterstock.com

Zkouší je i celebrity

Bizarní procedury si oblíbily i některé celebrity. Například Gwyneth Paltrow si nechala obličej poštípat včelami, aby rozjasnila pleť a vyhladila vrásky. Eva Longoria zase nedá dopustit na aplikaci drahých pleťových krémů, které obsahují placentu. Ta má údajně podporovat tvorbu kolagenu a zvyšovat hydrataci. Zpěvačka Alessandra Ambrosio zase podstoupila velaterapii, proceduru, při které se konečky vlasů místo stříhání sežehnou plamenem svíčky.

 

Zdroj textu:

https://www.vlasta.cz/zdravi/masaz-kaktus-had-maska-z-ptaciho-trusu-bizarni-procedury/

https://www.omlazeni.cz/clanky/bizarni-zkraslovaci-tajemstvi-celebrit.html

Tyto zkrášlovací a relaxační procedury podstoupí jen málokdo. Zkusily byste je?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!