Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o vlasy s kokosovým olejem / foto: shutterstock

Nejlepší masky na vlasy, které takřka nic nestojí: Použijte banán, med, citron či kávu

Na kvalitu a zdraví vlasů má vliv nejen naše životospráva, ale také vhodná péče. Pozitivní vliv mají masky, které si můžete vyrobit doma. Ušetříte a uděláte to nejlepší pro své vlasy.

Kdo by nechtěl mít krásně lesklé vlasy? Docílit toho lze pomocí vhodné masky, kterou si můžete vyrobit doma z běžně dostupných ingrediencí. Není nad dary přírody, které mají pozitivní vliv i na vlasy. Přinášíme osvědčené masky na normální, suché, mastné či silně poškozené vlasy.

Dopřejte svým vlasům kvalitní péči
Dopřejte svým vlasům kvalitní péči – Zdroj: Shutterstock.com

Maska z banánů pro normální vlasy

Vzpruhou pro normální vlasy je maska z banánů. 2 měkké a zralé banány rozmačkejte na kaši, přidejte lžíci olivového oleje, medu a kokosového oleje. Pokud nemáte kokosový olej, pak dejte dvě lžíce olivového oleje. Vše pořádně promíchejte. Směs naneste na vlhké vlasy a nechte 5 až 10 minut působit. Potom si vlasy umyjte šamponem jako obvykle.

Citron coby pomocník pro mastné vlasy

Šťávu z ½ citronu rozmíchejte se 2 bílky. Až se obě ingredience spojí, přidejte do směsi 4 lžíce hladké mouky. Pořádně promíchejte tak, aby vám vznikla jemná a nepříliš hustá směs. Tu naneste na vlhké vlasy, a to od kořínků až ke konečkům. Pro lepší efekt je dobré vlasy obalit potravinovou fólií a nechat takto působit cca 20 minut. Pak masku z vlasů pořádně opláchněte.

Citron na vlasy? Skvělý nápad!

Na suché vlasy působí kávová maska

Pokud vás trápí, že máte příliš suché vlasy, tak si připravte kávovou masku. Lžíci mleté kávy smíchejte se lžicí olivového oleje a 1 vaječným žloutkem. Vytvořte hladkou směs. Tu naneste na vlasy, mohou být vlhké i suché. Masku nechte působit maximálně ½ hodiny. Poté pořádně opláchněte vlažnou vodou.

SOS záchrana na poškozené vlasy

Záchranou je medová maska. 3 lžíce medu smíchejte s 1 lžící olivového oleje a 1 šálkem bílého jogurtu. Ideální je smetanový bílý jogurt. Všechny ingredience pořádně promíchejte, aby vám vznikla hladká směs. Tu naneste na vlhké vlasy a můžete nechat působit klidně až hodinu. Poté masku opláchněte a vlasy si umyjte šamponem jako obvykle.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/jarni-detox-pro-vase-vlasy-masky-za-par-korun-ze-surovin-z-lednicky-11

https://www.kocosbeauty.cz/blog/domaci-masky-na-vlasy/

 

 

 

 

Nejlepší masky na vlasy, které takřka nic nestojí: Použijte banán, med, citron či kávu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!