Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejstarší blogerka se odpojila ve 108 letech

Spletitý svět blogů přišel o jednu ze svých největších rarit a zároveň úkazů, že tento fenomén má skutečně něco do sebe.

Zemřela totiž Australanka, která se proslavila tím, že na svůj blog psala příspěvky, i když už jí bylo hodně přes sto let.

Začala ve 107 letech
Zemřela ve věku 108 let. Ve svém posledním příspěvku popisovala churavějící zdraví, ale také radost ze života. Třeba z toho, že si každý den může zazpívat písničku.

Olive Riley žila asi padesát kilometrů od australské metropole Sydney, v městečku Woy Woy. Blogovat začala teprve minulý rok v únoru, tedy v neuvěřitelných 107 letech! Ve svém internetovém deníčku se přitom zabývala krušným životem, který jí provedl dvěma světovými válkami, výchovou tří dětí bez otce i prací staniční kuchařky.

Točila i video
Fyzicky křehce působící, ale mentálně nebývale zdatná Olive přitáhla na svůj blog široké publikum, které mělo zájem o její poutavě líčený život a také několik videí, ve kterých stařenka povídala či zpívala.

Riley byla považována za nejstaršího aktivního blogera, když loni předběhla do té doby kralující Španělku Marii Amelii, která je o dvanáct let mladší. Nyní drží čestný titul opět španělská stařenka.

Olive Riley se narodila roku 1899. Jako jedna mála lidí na světě tak mohla říci, že žila ve třech stoletích.

Blogovala ráda
„Užívala si tu pravidelnost. Pomáhalo jí to udržovat svěží rozum,“ řekl její nejstarší vnuk Darren Stone lokálním novinám.

„Komunikovala s lidmi z celého světa, třeba z Ameriky a Ruska. Nejen občas, ale neustále.“

Žena za rok a půl dokázala napsat přes sedmdesát příspěvků. Se založením blogu jí pomohli přátelé, kteří pak příspěvky vkládali za ní.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 104