Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Novodobý Robinson. Vrátil se po 27 letech

Tchajwanský rybář šokoval svou rodinu, když se vrátil domů 27 let poté, co byl omylem zanechán na ostrově Reunion.

Osmapadesátiletý Hu Wenhu pracoval v roce 1981 na rybářské lodi, která se zastavila na Reunionu.

"Na ostrov jsme dorazili po třech měsících na moři a kapitán nám všem třiceti mužům řekl, že budeme odplouvat za patnáct dní," řekl pan Hu reportérům Taiwan Network. "Když jsem se ale po patnácti dnech vrátil, loď i s posádkou už odplula a já jsem skončil jako žebrák na ulici."

S pomocí místních ostrovanů se Hu naučil ve škole francouzsky, otevřel si na ostrově čínskou restauraci a dokonce se třikrát oženil. "První dvě manželství nakonec zkrachovala vlastně kvůli pochybnostem ohledně mé identity. Také se mi hrozně stýskalo po mamince," řekl k tomu Hu.

Nakonec se vrátil na rodný Tchajwan, aby si obnovil tamní občanku. Byl velmi zarmoucen, když se dozvěděl, že jeho matka zemřela už před jednadvaceti lety a že si o něj před smrtí dělala velké starosti. Zato jej potěšilo, že soud zrušil jeho úmrtní oznámení - po sedmadvaceti letech pohřešování byl už samozřejmě považován za mrtvého.

Teď Hu říká, že se chce vrátit na Reunion a požádat o tamější občanství.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 88