Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Twiggy / foto: Shutterstock

První topmodelce Twiggy táhne na šedesát

Twiggy se prostě nemění. Už je tomu pár desítek let, co za své největší slávy brázdila přehlídková mola a těšila se takové slávě, jako ještě žádná modelka před ní.

Prošlapala cestu následovnicím a pomohla udělat z modelingu opravdu prestižní záležitost.

Životní optimismus

Ale ještě teď vyzařuje vnitřní i vnější krásu, upřímnost a její obličej je podobně okouzlující jako před lety. Příští rok jí bude šedesát. To je věk, kdy spousta žen rezignuje na svůj vzhled. Ne tak Twiggy. Jistě, vypadá starší než dříve – jakpak by také ne?

magazin.cz

Ovšem existují kvality, které se prosadí i proti přibývajícím létům. A nejde jen o to, jak vypadá její tvář, ale i o řeč těla či životní optimismus.

Všude, kudy chodí, ji lidé poznávají. „Jsem velmi přístupná. Když mě lidé osloví na ulici, odpovím jim. Je to, jako by mě znali. A vlastně to tak skutečně je. Vyrůstali jsme spolu.“

Stále spousta nabídek
Má pravdu. Přes čtyři desetiletí úspěšného tažení je to stále ta samá osoba se stejnými hodnotami. Snad jen už to není ta naivní dívka, jako když jí bylo dvacet.

magazin.cz

„Jako teenager jsem byla hrozně bázlivá. Bála jsem se lidi naštvat, bála jsem se jim říci ne, aby se na mě nezlobili. Dělala jsem proto i věci, které mi nebyly po chuti.“

„Když na to vzpomínám, ptám se: proč? Dnes už bych nepracovala s někým, koho nemám ráda. Život je příliš krátký a já chci být obklopena jen rodinou a přáteli.“

„Teď jsem v pozici, kdy si můžu vybírat. Překvapivě stále nemám nedostatek nabídek.“

Stárnout se dá vkusně
Jaký je recept Twiggy na krásu v pokročilém věku? Především uvědoměle jíst, spát osm a půl hodiny denně, nechodit do postele neodlíčená a najít si nějakou fyzickou aktivitu, například Pilates.

Nezatracuje sice plastické operace, ale sama – věřte, nebo ne – se pod kudlu ještě neporoučela. Celá řada celebrit, které si zakládaly na své mladistvé kráse, má ve stáří deprese. Prostě už nemohou vypadat tak, jako kdysi. A myslí si, že lidé to od nich očekávají. Twiggy je nad věcí.

magazin.cz

„Vím, že už mi nikdy nebude devatenáct. A ani bych to nechtěla. Jsou ale věci, které vám pomohou stárnout vkusně – jak se oblékáte, jak se chováte apod.

„Všechno je ve vaší hlavě,“ uzavírá Twiggy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 252