Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Varlatová kuchařka. První na světě

Pokud jste nevěděli, jak správně připravit tuto hodně opomíjenou pochutinu – varlata, máme dobrou zprávu. Srbský kuchař Ljubomir Erovič vydal asi první kuchařku na světě, která je zasvěcená receptům z varlat.

Kuchař ve své knize "Varlatová kuchařka - Vaříme s koulemi" uvádí své oblíbené recepty, jako jsou například obalovaná varlata nebo pizza s varlaty.

Jde o elektronickou knihu, kterou si zájemci mohou stáhnout na internetu, doplněna je videem, kde se například můžeme poučit, jak varlata správně stáhnout z kůže a nasekat.

Například na pizzu s varlaty budeme potřebovat i sýr, cibuli, pepř, slaninu a býčí varlata. "Je to italská pizza se srbskými koulemi," říká Erovič.

Renomovaný samouk

V knize najdeme i vybrané recepty francouzského stylu, jako například telecí varlátka ve víně. "Nejchutnější varlata mají podle mého býci, hřebci a pštrosi, ale jsou lidé, kteří jsou jiného názoru. Všechny varlata se dají jíst, tedy kromě lidských," dodává Erovič, který je kuchařský samouk.

 

Dvacetiletá praxe v přípravě jídel z varlat z něj ale učinila světového experta. Je také hlavním organizátorem Světového šampionátu v přípravě varlat, který se v Srbsku koná od roku 2004.

Kniha je ke stažení na adrese www.yudu.com.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 277