Kuchař ve své knize "Varlatová kuchařka - Vaříme s koulemi" uvádí své oblíbené recepty, jako jsou například obalovaná varlata nebo pizza s varlaty.
Jde o elektronickou knihu, kterou si zájemci mohou stáhnout na internetu, doplněna je videem, kde se například můžeme poučit, jak varlata správně stáhnout z kůže a nasekat.
Například na pizzu s varlaty budeme potřebovat i sýr, cibuli, pepř, slaninu a býčí varlata. "Je to italská pizza se srbskými koulemi," říká Erovič.
Renomovaný samouk
V knize najdeme i vybrané recepty francouzského stylu, jako například telecí varlátka ve víně. "Nejchutnější varlata mají podle mého býci, hřebci a pštrosi, ale jsou lidé, kteří jsou jiného názoru. Všechny varlata se dají jíst, tedy kromě lidských," dodává Erovič, který je kuchařský samouk.
Dvacetiletá praxe v přípravě jídel z varlat z něj ale učinila světového experta. Je také hlavním organizátorem Světového šampionátu v přípravě varlat, který se v Srbsku koná od roku 2004.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 277