Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: H&M Steven Klein, www.madonna.cz

Madonna se rozvádí. Přijde o milióny?

Popová královna Madonna se rozvádí osm let po pohádkové svatbě s režisérem Guyem Ritchiem. Stejně jako v případě české slavice Lucie Bílé i u ní platí, že úspěch v hudbě není vyvážen domácí pohodou.

Madonně ztroskotal i druhý manželský svazek, poprvé byla provdána za herce Seana Penna v osmdesátých letech.
 

O rozvodu slavné zpěvačky se spekulovalo už delší čas, nakonec vše oznámila Madonna ve středu. Majetek padesátileté Madonna po jejím pětadvacetiletém pobytu na vrcholu popularity a o deset let mladšího Ritchieho se odhaduje na 525 miliónů dolarů, což je v přepočtu přes devět miliard korun.

 

Nejnákladnější rozvod?

Většinou do rodinného rozpočtu přispívala samozřejmě Madonna. Režisér vlastní jen desetinu toho, co jeho manželka. On sám však tvrdí, že od své ženy nechce ani cent. Tak to alespoň již sdělil právníkům, kteří ho budou při rozvodu zastupovat.

 

Přesto však britské deníky spekulují, že půjde o nejnákladnější rozvod v ostrovní historii. Podle právních expertů by mohl vysoudit až okolo dvou miliard korun. Madonna si proto už najala právníky, kteří pomáhali při neméně vyhroceném rozchodu Paula McCartneyho a jeho ženy Heather Mills. Tahle rozvodová bitva se přitom táhla dlouhé dva roky.

 

Proč vlastně k rozvodu dochází? Madonna se podle listu The Sun před časem svěřila přátelům, že „Guy je krutý a sobecký“. Prý nikdy nepřispíval na životní potřeby páru, spoléhal na její ohromné jmění, ignoroval její touhu trávit více času v New Yorku, nepřál její víře, nepodpořil ji v plánech na adopci dětí a žárlil na její kariéru.

 

Pak Madonně došla trpělivost a požádala o rozvod. Dokonce už odhodila všechny zábrany a útočí na Ritchieho prakticky kudy chodí. Například na koncertu v Bostonu minulou noc před písničkou „Miles Away“ prohlásila s narážkou na Ritchieho, že song je věnován všem těm „emocionálním omezencům, které známe. Já jednoho takového znám“.

 
Sází na kontroverze

Madonna pochází z velké rodiny a zakládá si na ní. Madonna Louise Veronica Ciccone se narodila v michiganském Bay City jako třetí dítě do početné italské domácnosti. Její matka zemřela, když jí bylo šest. „Neměla jsem u sebe mámu, tak jsem zatoužila mít kolem sebe celý svět,“ tak líčila svou touhu po hvězdné kariéře.

 

Ta se jí povedla. Velkým zlomem byl rok 1984, kdy podepsala nahrávací smlouvu a uvedla první dva velké hity „Like a Virgin“ a „Holiday“. Rok poté se provdala za Penna, ale bouřlivé manželství trvalo jen čtyři roky.

 

Madonna vždy sázela na kontroverzi, nezměnil ji ani krach prvního manželství. Provokovala „pichlavou“ podprsenkou, nahými fotografiemi, necudnými pózami. Jeden čas si rozhněvala Vatikán natolik, že její show označil za „satanské dílo, nejhorší v historii lidstva“.

 

V roce 2006 adoptovala chlapce z Malawi, jemuž zemřela matka a další kontroverze byla na světě. Madonna má ještě další dvě děti. S Ritchiem syna Rocca, ze vztahu s fitness trenérem Carlosem Leonem pak dceru Lourdes.

 

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 53