Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Je jí 13, kouří, pije, souloží. Máma ji chválí

Třiačtyřicetiletá matka Tracy Holt z Velké Británie tvrdí, že by její dcera mohla vyvádět mnohem horší věci než jen vykouřit patnáct cigaret za den.

Věří tomu i proto, že prý ona sama dosud netrpí ani rakovinou, a to kouří více.

Je na ni pyšná
Matka si je plně vědoma toho, že její dcera trajdá po ulicích s pochybnými existencemi, které ji napájejí alkoholem. Tracy je však pyšná na to, že z dcery není alkoholička (zatím) a ani se neobrátila k tvrdším drogám (taky zatím).

„Nijak ji nekárám. Tím bych akorát trestala sama sebe, protože s ní musím být v jednom domě. Namísto toho ji za dobré chování dám cigaretu. Když je zlá, nedostane nic,“ říká hrdá matka o své dceři.

Paní Holt je nezaměstnaná samoživitelka, která má už dvě dospělé děti. Sama kouří dvacet denně a tvrdí, že cigarety jako motivační prvek fungují dobře.

Třeba nedostane rakovinu

magazin.cz
„Mohla by dělat mnoho horších věcí. Všichni musíme jednou umřít. Sama kouřím a rakovinu jsem nedostala. Možná nepotká ani ji.“

Dcerka Sam je s výchovou docela spokojena: „Když mi máme řekne, abych si poklidila, ignoruju jí. Když mi dá cigáro, udělám to.“

Užívá si také sexuálního života. Za poslední rok měla čtyři partnery. Ovšem v tomto směru se ukazuje být až překvapivě ukázněná. „Vždycky používám kondom, nechci otěhotnět,“ říká.

Sam ztratila své panenství ve dvanácti letech a krátce poté se s tím mámě pochlubila. Ta byla nejprve šokovaná, své pocity ale dobře skryla.

Ve škole na štíru
„Byla jsem šokovaná, ale smála jsem se, protože mi to přišlo jako vtip,“ vzpomíná dnes matka. "Ve skutečnosti jsem byla zklamaná. Žádná máma nechce, aby její dítě souložilo ve dvanácti letech. Ale byla jsem hrdá na to, že mi to řekla.“

„Nebyl to vztah na jednu noc. S tím klukem pár týdnů chodila. Raději jsem ji pak vzala k doktorovi, aby ji dal pilulku proti případnému těhotenství. A poradila jsem ji, aby používala kondomy,“ vypočítává Tracy své metody správné výchovy.

Asi moc nepřekvapí, že Sam nepatří k nejlepším žákyním. Ve škole je neposedná a zlobí. Čtyřicetkrát byla ze školy vyloučena. Na třináctiletou úctyhodný výkon.

Jistě by bylo zajímavé podívat se na její osudy třeba za pět let. Co si o takové výchově myslíte vy? Jak to funguje u vás doma? Znáte někoho podobného ve svém okolí?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 387