Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Leopardí muž / foto: Shutterstock

Leopardí muž opustil divočinu

Tom Leppard je světu znám coby leopardí muž, protože je od hlavy až k patě potetován jako leopard. Léta žil v divočině, na důchodek si ale chce pořídit pohodlný domov.

Leppard se změnil v leoparda už před dvaceti lety díky tetování. Dodnes žil na skotském ostrově v polozbořeném bunkru a místo střechy měl nad hlavou kus plastu. Neměl elektriku, nábytek a na pravidelné týdenní nákupy musel dojíždět skoro pět kilometrů na kánoi.

 

Proslavil se v době, kdy byl vyhlášen nejpotetovanějším mužem planety. To už dnes sice neplatí, ale přesto si ho lidé dobře pamatují.

 

Dnes už je mu 73 let, tenhle excentrik, který za kérky utratil neuvěřitelných 180 tisíc korun, se nedávno z divočiny přestěhoval do jednopokojového bytu v Broadfordu. Teď spí v posteli a používá elektřinu, což dlouhá léta nedělal.

 

Když relaxuje ve svém novém, pohodlném, koženém křesle, přemýšlí nad svým novým způsobem života: „Je to divné, být takhle najednou omezován čtyřmi zdmi a střechou, ale zvyknu si. Asi si pořídím i nějaký nábytek, na spaní v posteli se dá zvyknout, je to mnohem pohodlnější než to, jak jsem spal doteď.“


The Leopard Man - The best free videos are right here

 

Jak žil? Absolutně jednoduše

V  původním obydlí na úplné samotě u pobřeží poblíž Kyleakinu si tenhle bývalý voják a člen speciálních jednotek vařil na plynovém vařiči a spal na posteli vyrobené s polystyrenu a molitanu.

 

„Naučil jsem se tam žít jednoduše, moc jsem tam toho k životu nepotřeboval, navařil jsem si třeba něco na kari a vydrželo mi to i na několik dní. Teď, když budu bydlet v domě, asi už moc vařit nebudu, všechno potřebné si koupím. V té chatrči jsem byl šťastný, ale už jsem moc starý pro takový způsob života,“ dodává.

 

Dál popisuje, jak těžký život v posledních letech vedl. „Vysilovalo mě jezdit každý týden takovou dálku na kánoi pro zásoby. Už to na mě bylo moc. To by mě za chvíli dodělalo. Pádlování je pořádně vysilující. Před šesti týdny se tam za mnou stavil jeden kamarád a přemlouval mě, abych s ním odjel. Sbalil jsem si tedy svých pět švestek a bylo,“ říká.

magazin.cz

 

Protože byl u speciálních jednotek, umí se bez problémů adaptovat na nová prostředí, takže stěhování do nového bydliště mu nedělalo problém. Nic přepychového ale od nového bydlení neočekává, ke štěstí mu stačí postel, střecha nad hlavou a jeho kožený ušák.

 

„Nikdy jsem neměl televizi nebo rádio a ani si to nikdy nebudu pořizovat. Jsou to stejně všechno jen krámy. Četl jsem akorát noviny, u toho zůstanu.“

 

Korunu mu sebral Australan

Tom se narodil v Londýně, korunu pro nejpotetovanějšího muže světa mu sebral Australan jménem Lucky Diamond Rich.

 

To, kam to Tom Leppard na stará kolena z nejslavnějšího potetovance dotáhl, ho netrápí: „Miloval jsem každou minutu mého života, když jsem se nechal tetováním změnit na leoparda, stal jsem se středem pozornosti a velkou atrakcí. Ale teď už chci klid.“

 
Nový život si pochvaluje.
 

„Líbí se mi, že místo pádlování na kánoi si prostě mohu jen dojít pár kroků do místního krámku s potravinami. Kondičku ještě celkem mám, takže se můžu procházet, kam se mi zlíbí. Skotsko jsem si zamiloval, a i když teď už nebydlím ve svém brlohu, v hlavě to místo nikdy neopustím.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 396