Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Muzikant chtěl na eBayi prodat duši

Jistý muzikant se rozhodl prodat svou duši nejvyšší nabídce v internetové aukční síni eBay. Provozovatel portálu mu ale prodej duše zakázal a stáhl ji z nabídky.

Čtyřiadvacetiletý Dante Knoxx nabídl duši jako „bazarové“ zboží za startovací cenu 25 tisíc liber, bez dražení by si ji mohl případný zájemce koupit za 700 tisíc liber.


Jenže eBay mu udělal čáru přes rozpočet, po dvou hodinách Dantovu duši odstranil, neboť takové „zboží“ firemní politika zakazuje nabízet.

 

„Prý nemůžete prodávat nic, co není předmětem,“ uvedl Dante Knoxx. Takže v aukce nestřelíte duši, duchy, ani cokoliv nadpozemského. Jaký div…


„Na inzerát se podívaly stovky lidí, rozčaroval mě krok provozovatele. Měl jsem řadu e-mailů, náboženské skupiny mě zapřísahaly, abych to nedělal, jiní se mnou chtěli o duši hovořit,“ dodal Knoxx.

 
Zájemců byla řada

„Zájemců o mou duši bylo nespočet, ale nikdo nenabídl ani libru. To je na nic,“ postěžoval si ještě Dante, v jehož případě šlo nejspíše o poměrně promyšlený reklamní tah. O publicitu má postaráno, i když nic neprodal, kdyby přece jen něco vydělal, použil by peníze prý na podporu své hudební skupiny.

 

A pokud by byl v hudební kariéře úspěšný, vydělal by na tom i nový „majitel“ jeho duše. Knoxx v popisu aukce slíbil vyplácet procenta ze svých příjmů až do konce svého života s garancí minimálně tisíce liber ročně.

 

Dále by šéfovi své duše posílal každoročně zprávu o jejím stavu a blahopřání k jejím (Knoxxovým) narozeninám. Také se zavázal vysadit každoročně tři stromky.


Prodejní smlouva by podle Danteho obsahovala i klauzuli, dle níž by mohl svou duši odkoupit zpět za 100 miliónů liber. Na takovou částku by se bezejmenný hudebník asi nikdy nezmohl…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 50