Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Marilyn Monroe / foto: Shutterstock

Ty nej krásky z Playboye

Je tomu pětapadesát let, co se objevilo první číslo kultovního pánského magazínu Playboy.

Od jeho založení až doteď v jeho čele stojí nenapravitelný proutník Hugh Hefner, který kromě bystrého obchodního talentu projevil i skvělé oko ve výběru dívek na obálku. A nejen zlé jazyky tvrdí, že šlo o víc než oko.

Hefner se nikdy netajil tím, že některé z playmates prošly jeho postelí a učinily tak zadost známému pravidlu: staly se známé, obletované a bohaté díky tomu nejpřízemnějšímu pudu, který v lidech přebývá. Zatímco jinde by to bylo na obtíž, v případě Playboye jim to ještě dodalo na šmrncu.

A jaké modelky, herečky či jen krasavice byly za bohatou historii časopisu nejlepší?

Pamela Anderson
Ačkoliv dnes je z ní otloukánek těch nejhorších bulvárních médií, vystupuje v opakujících se reality show, ztrapňuje se v Boratovi a občas ke všeobecnému zděšení vyleze nenalíčená, svého času byla nejpopulárnější playmate. A pokud bychom to brali zpětně, byla by asi nejpopulárnější dívkou na obálce Playboye vůbec.

magazin.cz

Samozřejmě mluvíme o dobách, kdy zářila v Pobřežní hlídce. Díky zpoždění, s jakým se k nám seriál dostával, tak přicházela i její sláva do České republiky. Nejen tady to byla taková nová Marilyn Monroe. Nakonec ale převážily skandály, podivná manželství a bláznivé výstřelky.

Celkem se Pamela na obálce Playboye objevila dvanáctkrát, naposledy překvapivě loni. Tehdy už ale šlo jen o jízdu na zašlé slávě a spíše o zvědavost lidí, jak to s někdejší sexbombou dopadlo.

Marilyn Monroe
Kdyby na první obálce Playboye z roku 1953 byl někdo jiný než tehdejší kultovní sexbomba Marilyn Monroe, zřejmě by se z časopisu zdaleka nestala taková legenda a kdoví, zda by ještě dnes vycházel. Jenže Marilyn se skutečně stala jednou z nejobletovanějších playmates a v podstatě i jakousi jejich matkou.

magazin.cz

Od té doby se vlastně datuje touha modelek dostat se na obálku magazínu a přiblížit se tak aureole, kterou stále vyzařuje Marilyn. Ta se na obálce objevila ještě jednou, v roce 1955 a možná by ve spanilé jízdě pokračovala, kdyby záhy za nevyjasněných okolností nezemřela.

Ursula Andress
Jménem ji možná znát nebudete, vězte však, že šlo nejen o jednu z nejpopulárnějších playmates, ale zároveň i bondgirls.

Proslavila se bikini scénou se Seanem Connerym ve slavné bondovce Dr. No a o tři roky později na ni tematicky navázala na stránkách i obálce Playboye. Všeobecně se soudí, že Ursula byla jednou z největších hereckých koček šedesátých let, když ne tou největší.

magazin.cz

Randila s takovými hvězdami, jako byli právě Connery nebo James Dean, potažmo Marlon Brando. Poté, co se objevila v Playboyi, měla ale po celém světě mnohem více mužských obdivovatelů než jen hollywoodskou smetánku.

Bo Derek
V podstatě každý, kdo vzpomíná na Bo Derek, vzpomíná také na slavný film 10 z roku 1979, který doháněl muže k šílenství. Naštěstí pro milióny jejích fandů vyšly poměrně brzy její fotky v Playboyi, takže už si nemuseli pouštět stále dokola onen snímek.

magazin.cz

Dvanáctistránková exkluzivní story se přitom stala jednou z nejúspěšnějších v historii celého časopisu, což se pozitivně projevilo na prodejích. Bo se na obálce i stránkách magazínu objevila ještě několikrát a je považována za jednu z nejžhavějších sexbomb osmdesátých let.

Cindy Crawford
Žádná modelka za celou historii tohoto byznysu se neobjevila na obálkách tolika časopisů jako Cindy Crawford, která na přelomu osmdesátých a devadesátých let oslňovala každého. Playboy si do své bohaté sbírky přidala v roce 1988.

magazin.cz

Tím si připsala jedno prvenství. Do té doby Playboy sexbomby objevoval, ale Cindy se stala první, již "udělanou" supermodelkou, která se na obálce objevila. O deset let později si pro časopis mohla dovolit odhalit ještě více.

Ostatně, Cindy je skutečně vitální a "dlouhotrvanlivá" – po módních molech se prochází dodnes a zatím nepřestala ani fotit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 367