Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nový trend: mobil i do hrobu

Stále více Američanů si přeje mít u sebe po smrti svůj mobilní telefon, uvádí server MSNBC.com. Podle neoficiálních statistik počet lidí, kteří se nechávají pohřbít se svým mobilním telefonem, skutečně narůstá.

"Zdá se, že každý člověk, který zemře ve věku pod čtyřicet let, už si nedokáže ani svůj posmrtný život představit bez mobilu a bere si ho s sebou do hrobu," uvádí Noelle Potvin, poradkyně pohřebního ústavu Hollywood Forever v kalifornském Hollywoodu.

Lze na pohřbené mobily i volat
Evidence je neoficiální, ale trend je zřejmý, jak potvrzují zástupci pohřebních ústavů. Pracovník pohřebního ústavu Franka R. Permana v Pittsburghu říká, počet osob pohřbených s mobilem poroste s tím, jak klesají ceny telefonních přístrojů.

V některých případech má nebožtík telefon připnutý u boku, kde je mobil funkční až do chvíle, než se vybije baterie. Existuje tedy možnost po nějakou dobu na telefon i zavolat.

Lidé si s sebou do hrobu berou různé předměty již od dávnověku. Svědčí o tom třeba poklady z egyptských pyramid. Tam si samozřejmě nebrali do hrobu mobily, ale válečníci třeba své zbraně či poklady.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 207