Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Darwin Awards 2008: nejhloupější úmrtí roku

Katolický kněz chtěl pokořit rekord, a tak se přivázal k více jak tisícovce heliem naplněných balónků a vzlétl...

Bylo by to jistě krásné a úctyhodné, jen kdyby to nebyl poslední okamžik, co byl kněz spatřen.

Smrtící balónky
Následně probíhaly mohutné záchranné akce, ale kněze se stále nedařilo objevit. Až po několika dnech bylo jeho tělo nalezeno u brazilských břehů.

Dnes už by si na něj vzpomněl málokdo, a proto tu jsou takzvané Darwinovy ceny, které oceňují nejhloupější a nejkurióznější způsoby úmrtí. A kněz tento rok zvítězil.

Na druhém místě skončil osmašedesátiletý muž Ivece Platter, který jako na potvoru zůstal uvězněn mezi závorami na železničním přejezdu. A zrovna se blížil vlak. Ivece by podle očitých svědků bez problému stihl utéct, jenže mu trvalo, než si uvědomil, v jaké je šlamastyce, a teprve poté začal jednat. Bohužel ne zrovna ideálně.

Železnice a škarpa
Vylezl z auta a začal mávat na vlak, aby zastavil. Chtěl zřejmě zachránit své auto. To se mu zčásti povedlo, jelikož drahý Porsche Cayenne utrpěl méně škod než jeho vlastník, který po srážce odlétl dobrých třicet metrů daleko.

Na krásném třetím místě se umístili dva burani z amerického zapadákova, kteří se jednoho dne vraceli z baru a nenapadlo je nic lepšího než si pohrát na místě, kde zrovna telefonní společnost sundavala dráty a zakopávala do země. Na jedné straně silnice tak zela velká díra, na kterou upozorňovaly klasické blikací stojany.

Burani tyto stojany přemístili a mohli tak ohrozit kohokoliv, kdo by tu projížděl. Jenže ten fór spočívá v tom, že ve své pasti uvízli sami, když se po několika hodinách na inkriminované místo vrátili. Jejich džíp byl nalezen rozsekán v díře. Podle všeho tu projížděli značnou rychlostí se spoustou alkoholu v těle.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 241