Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Na cestě / foto: sxc.hu

Matka osmerčat promluvila. Co je zač?

Matka, která nedávno přivedla na svět rovnou osm dětí, poprvé promluvila. V interview pro televizi NBC hovořila o tom, že vždy chtěla mít velkou rodinu, protože sama vyrůstala jako jedináček.

Osmerčata nejsou novými přírůstky do rodiny, Nadya Suleman už má doma šest dětí. Všech čtrnáct dětí se přitom narodilo díky umělému oplodnění spermatem darovaným přítelem.

 

Třiatřicetiletá Kaliforňanka řekla, že dlouho bojovala s depresí, než se v roce 2001 konečně dočkala prvního dítěte. „Byl to vždy můj sen, mít velkou rodinu. Mít něco, co jsem sama v dětství a dospívání postrádala,“ uvedla.

 

Zatímco v okamžiku porodu celý svět uvítal narození zdravých osmerčat, od té doby veřejná podpora spíše slábne. Důvody jsou jednoduché. Slečna Suleman už má doma šest dalších dětí ve věku od dvou do sedmi let, a to žije sama. Narostla obava, že se o 14 potomků nebude schopna plnohodnotně postarat.

 
Lhala lékařům?

Nadya Suleman žije v třípokojovém domě poblíž Los Angeles ještě se svými rodiči, rodina je navíc v poměrně velké finanční tísni. Nyní domů přivede šest chlapečků a dvě dívky. Všechny děti jsou podle lékařů v dobrém zdravotním stavu a už nyní se staly nejdéle žijícími osmerčaty v historii.

 

Okolo čtrnáctinásobné matky se však nyní vznáší i stín určitých pochybností. Ačkoliv v televizním rozhovoru označila své dětství za „dysfunkční“, do lékařských materiálů uvedla, že prožila šťastné dospívání. Některým lékařům také údajně řekla, že prožila tři potraty, jiným, že měla dvě mimoděložní těhotenství.

 

V televizi také slečna Suleman uvedla, že se léčila s depresí poté, co byla zraněna pacienty státní psychiatrické léčebny, kde pracovala. To se stalo před deseti lety, kdy začaly řádit asi dvě desítky pacientů. Získala tehdy finanční vyrovnání, kvůli depresím ale skončilo v roce 2000 její čtyřleté manželství.

 
Probíhá vyšetřování

Všechna tato zjištění podlomila důvěru veřejnosti v její schopnost starat se o potomky. Její matka Angela Suleman doufá, že postoj k dceři změní právě televizní interview. „Je v podstatě normální až na to, že je posedlá mít kolem sebe hromadu dětí,“ řekla Angela. Otázkou je, zda právě takové prohlášení dceři pomohou.

 

Navíc když Nadya Suleman podle místních novinářů hodlá na prodeji svého příběhu vydělat přes milión dolarů. Někteří přátelé se za ní postavili, když prohlásili, že nebyla těhotná proto, aby na dětech vydělávala. Děti údajně miluje a chce se o ně postarat. „Je smutné, když ji z toho podezírají a vůbec ji neznají,“ řekla sousedka Jessica Zepeda.

 

Každopádně z rozhovoru pro NBC neměla ani dolar, potvrdila mluvčí stanice Megan Kopf. V současnosti navíc probíhá šetření celého případu zdravotnickou komisí v Kalifornii. Ta zkoumá hlavně fakt, jak mohlo být do těla matky vpraveno osm embryí, když norma povoluje pouze dvě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 231