Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: michaelbosanko.com

Bomba! Znáte světelné graffiti?

Co se stane, když umělec vymění štětce za světlo? Odpověď už známe: vytvoří řadu úžasných děl, které jsou postaveny pouze na bázi využití světla.

Velšský umělec Michael Bosanko vytvořil fantastické světelné graffiti pouze s pomocí pěti zabarvených lampiček a digitálním foťákem.

magazin.cz

Devětatřicetiletý umělec bez nadsázky vytvořil nový umělecký druh. Nebylo to ale nic jednoduchého. Na jeho perfekcionalizaci pracoval posledních pět let.

magazin.cz

Michael Bosanko pochází z velškého hlavního města Cardiffu a většinu svých děl vytvořil v jeho okolí. Jako pozadí si vzal prázdná města či zdevastované prostředí.

magazin.cz

„Užil jsem svých lamp, jako malíř užívá svých štětců,“ říká Bosanko. „Snažím se vytvořit estetický pocit, který nepatří čistě do takového typu prostředí.“

magazin.cz

Řada užaslých lidí se umělce ptala na to, zda svá díla následně upravoval ve Photoshopu či jiném editačním programu. To Bosanko striktně odmítá. Skutečně mu stačil foťák, lampičky a různě barevné filtry. Díla potom vznikla v rámci několika minut až hodin.

magazin.cz

Bosanko tvrdí, že se snažil vytvořit co nejvíce mimozemský pocit. Rozhodně však se svým uměním nekončí. Jelikož doma slaví úspěchy, rozhodl se se svou exhibicí objet svět a zasadit tento druh umění do dalších prostředí. Prý miluje vytváření inspirativního umění. A to se mu věru daří.

magazin.cz
magazin.cz

Článek o tom, jak se světelné graffiti dělá, právě připravujeme.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 642