Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Richard Austin

Módní hit: živé prasátko do kapsy

Kapesní vepříci jsou vážně hodně malinkatí, vejdou se vám do dlaně. Co na to celebrity a modelky? Ty rády sbírají vše, co je maličké, takže předpokládáme, že za chvíli zaplní místa čivav a další malé "havěti" právě minipaš

Šlechtění minidruhů zvířat je populární. Existují různí minikoně, minipsi, tak proč ne i miniprasátka? Vždyť jsou tak roztomilá, že by je chtěl každý.

Tento druh miniprasátek je speciálně vyšlechtěn pro pobyt v bytech či uvnitř domů. Moc nevyrostou ani v dospělosti, takže pokud je podobně jako kočky naučíte chodit na suchý záchod, nic vám nebrání v tom je mít doma.

magazin.cz

Na světě byste nenašli moc druhů miniprasátek, jako jsou tahle. Americká chovatelka Patty Sorensen nabízí hned dva druhy miniprasat: Royal Dandies a Dandie Extremes.

Podle Patty nejsou tato prasátka jen maličkatá a nesmírně roztomilá, ale prý i velice inteligentní, mají sociální cítění a jsou nesmírně přítulná.

magazin.cz

Minipašík Tetley je malý jako hrneček
O trochu větší, ale přesto ještě v kategorii mini, jsou prasata z farmy v Pennywell v britském okresu South Devon. Ta už dorostou velikosti menšího psa.

Fotograf Richard Austin nafotil spoustu fotek, ale jedním z jeho nejčastěji focených objektů je pašík jménem Tetley, který je vyfocený s šálkem čaje, aby si všichni dokázali představit, jak neuvěřitelně je malý.

magazin.cz

Lidé z farmy Pennywell říkají, že to dalo hodně práce sehnat všechny minipašíky z celého světa, aby z nich nakonec vyšlechtili tahle miniprasátka. Ale stálo to za to. Minivepři mají úspěch a zájemců je tolik, že ani zdaleka nejde uspokojit poptávku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 634