Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Ufoni útočí: záhadné kruhy v obilí

Kruhy v obilí jsou obvykle přisuzovány mimozemským aktivitám. A takové se právě objevily ve Velké Británii. Ano, zdá se, že tu máme první mimozemskou záhadu roku 2009.

Složité vzorce měřící v průměru osmnáct metrů byly spatřeny v úterý na odlehlých polích blízko Avebury ve Wiltshire v jihozápadní Anglii. Jde o soustavu celých a částečných kruhů, které se do středu zmenšují.

Fotografka Lucy Pringle, která se stala jakýmsi mezinárodním expertem přes fenomén záhadných obrazců, této vášni podlehla v roce 1990.

„Už jsem zachytila stovky těchto úkazů, ale ani jeden není stejný. Snažím se pro tyto jevy najít vědecké vysvětlení, pátrám po důkazech elekromagnetických účincích na místech jejich výskytu.“ Ovšem ani ona, ani nikdo jiný zatím záhadu kruhů v obilí nevysvětlil.

magazin.cz

Kruhy ve Avebury z letošního roku.

magazin.cz

Tyto obrazce pocházejí z Milk Hill ve Wiltshire roku 2004

Příznivci záhad argumentují tím, že přes noc by nikdo takové obrazce vyrobit nestihl. Proto to nemůže být lidská práce. Mnoho lidí proto věří, že jde o vzkazy mimozemských civilizací.

Jiné teorie tvrdí, že se nad zemí v ionosféře nahromadilo velké množství energie, která působením na zem vytvořila obrazce. Proto se prý často obrazce objevují v oblastech, které jsou dlouho známy silnou energií, případně mají mystickou minulost.

V loni se obrazce objevily v poli ječmene blízko Wroughton ve Wiltshire. Podle astrofyziků jde o obrazové znázornění prvních deseti čísel Pí, které se jedním základních matematických symbolů.

magazin.cz

Neobvyklý tvar obrazců, pocházejí z East Field ve Wiltshire z roku 2003

magazin.cz

3D obrazec jako z jiné dimenze byl zachycen v roce 2007 na Silbury Hill ev Wiltshire.

magazin.cz

Kódovaná verze čísla Pí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 014