Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pamela Anderson / foto: egotastic

Kariéra celebrit. Hvězdami díky náhodě

Hvězdné kariéry lidí z Hollywoodu jsou doslova nabité úsměvnými historkami a situacemi, jež stály na jejich počátku.

Představte si třeba Jima Carreyho jako vrátného, Demi Moore jako exekutora, Brada Pitta v kostýmu kuřete a Sharon Stone za pultíkem v McDonalds. Ano, slavné kariéry začínaly hodně obyčejně.

Mel Gibson

magazin.cz
Tenhle australský herec je jednou z největších hollywoodských hvězd posledních let. Vždyť jeho filmy vydělaly přes dvě miliardy dolarů. Ale chybělo málo a zůstal u divadla. Jednou ho však jeho herecký parťák požádal, aby ho hodil na konkurz na jakousi sci-fi. Gibson se den předtím popral v baru a vypadal dost špatně. Režisér onoho filmu si ho hned všiml, aniž by se Mel někam cpal.

Řekl mu, že do tohoto snímku potřebují blázny. Když se herec dostavil na další zkoušku, rány se mu zahojily a všichni s údivem seznali, jaký je to fešák. Nedostal tak roli některého z padouchů, na níž původně vypadal. Dostal roli jediného člověka, který v tom filmu vypadal normálně. A ten film se jmenoval Šílený Max.

Marilyn Monroe

magazin.cz
Málokterý životní příběh je tak zajímavý jako ten, který prožila Marilyn Monroe, modelka, herečka, sexuální idol a samozřejmě milenka takových velikánů, jako byl John F. Kennedy nebo Frank Sinatra. Marilyn je přitom hodně umělá image. Původně se jmenovala Norma Jeane Mortenson a byla to jasná bruneta.

Pracovala u amerického letectva, kde se starala o protipožární ochranu letadel. Právě u jednoho ze strojů jí náhodou vyfotil fotograf, který přišel udělat reportáž o letcích. Mnohem více ho ale ohromila budoucí Marilyn, které poradil, že s tímhle poprsím by mohla změnit svět. Ta se toho chopila, odbarvila vlasy a zbytek znáte…

Evangeline Lilly

magazin.cz
Jedna z největších hvězd seriálového hitu Ztraceni, Evangeline Lily, ztělesňující sympatickou Kate, se k hraní dostala jako slepý k houslím.

Zatímco většina herců se chvástá humanitární prací teprve tehdy, kdy se stane známými, aby si zvedla svou popularitu, pro Evangeline byly humanitární mise denním chlebem už předtím, než se stala herečkou.

Například dva roky pracovala jako misionářka na Filipínách. V kanadské Britské Kolumbii si jí potom všimnul modelingový agent, jehož nabídku téměř odmítla, ale nakonec pro firmu přece jen něco udělala.

Ani ne tak modeling jako spíše hraní. Jednalo se překvapivě o reklamy na erotické linky! A nečekaná kariéra byla na světě.

Pamela Anderson
Pravděpodobně největší sexbomba minulých let. Dnes už sice plní spíše stránky bulvárních plátků svými obskurními aférami, ale je třeba říct, že bujné poprsí využila i pro charitativní činnost a boji proti AIDS.

Přitom tahle rodilá Kanaďanka od počátku rozhodně nesměřovala do šoubyznysu. Již jako mimino sice byla opěvovaná, jelikož se narodila pár okamžiků po stoletém výročí kanadské suverenity, ale jako mladice se uchytila ve Vancouveru coby instruktorka fitness.

magazin.cz

Avšak na jednom fotbalovém zápasu si ji všimla kamera. Pamela měla na sobě zrovna hodně upnuté tričko, takže si umíte představit, co nastalo, když se objevila na obří obrazovce.

Skončilo to tak, že pořadatelé museli tuhle sexbombu přivést na trávník a před burácejícím publikem vyzpovídat. Nedlouho poté jí zaklepal na dveře Hugh Hefner z Playboye.

Johny Depp
Střihoruký Edvard, kapitán Jack Sparrow, Raoul Duke. Nezapomenutelné postavy, které bychom možná zapomněli, nebýt toho, že je ztělesnil jeden z nejtalentovanějších současných herců Johny Depp. Ani on rozhodně neinklinoval k herectví od mládí. Naopak, školu opustil kvůli tomu, že se chtěl stát rockovou hvězdou.

magazin.cz

Avšak stejně jako v případě Mela Gibsona, také on doprovázel svého kamaráda na konkurz jednoho hororového snímku, kde ošklivý vrátný pronásleduje děti ve snech. Tam si ho všiml známý režisér Wes Craven a nechal ho přečíst jeden part. Depp všechny ohromil, a zatímco z jeho kamaráda je takový lepší komparsista, Johny hraje první hereckou ligu.

Co z toho plyne? Když vám kamarád řekne, abyste ho doprovázeli na konkurz, tak rozhodně jděte! A naopak, kamarády s sebou na konkurz určitě neberte...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71