Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ženy jsou díky evoluci stále hezčí

Ženské pohlaví je v mnohém tajuplné. A teď jedno ze svých tajemství poodkrylo. Vědci zjistili, že ženy podstupují jakýsi evoluční „závod krásy“.

Dcery ve stopách matek
Zkrátka a dobře, v průběhu času jsou stále hezčí a hezčí, respektive více odpovídají požadavkům mužů.

A opět za to můžeme vděčit matičce přírodě. Dá totiž rozum, že krásné ženy mají více dětí než ty méně přitažlivé. A lidstvu jde přeci o to, aby nevymřelo, že ano?

Navíc se ukázalo, že hezčí ženy rodí více dívek než chlapců. Jakmile tyto dcery dospějí, snaží se pokračovat v úspěšném vzorci a inklinují ke kráse.

Tato skutečnost vede jednoznačně k tomu, že jsou ženy dalších generací krásnější než ty náležející k těm předchozím. Je to ale dáno i tím, že nové generace žen věnují péči o svá vzezření stále více času, což se samozřejmě projevuje.

Muži se naopak ke kráse nijak přehnaně nevyvíjejí a jsou zhruba stejně přitažliví jako jejich jeskynní předci.

Více hezkých žen než mužů

Výzkum byl proveden v rámci Helsinské univerzity. Zhruba tisíc žen a tisíc mužů v něm bylo sledováno v průběhu čtyř dekád života.

Jejich atraktivita byla posuzována profesionálními fotografy a v potaz byl brán i počet dětí. Atraktivní ženy měly o 16 % více dětí než ženy obyčejné a opravdu extrémně atraktivní o dalších 6% více.

Zatímco ti nejméně atraktivní muži měli jen o 13 % méně dětí než ti považovaní za nejkrásnější.

Tím se potvrzuje hypotéza, že je jednodušší najít hezčí ženu než pohledného muže. A opět se tak vracíme na začátek, kde jsme si řekli, že atraktivní páry inklinují spíše k tomu, mít dceru než syna.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 242