Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Angelina Jolie / foto: sofunnyjoke.com

Video: kojící Angelina v rouše Evině

Americký sochař Daniel Edwards je známý díky svým kontroverzním dílům, která znázorňují známé osobnosti v doslova šokujících situacích.

Pracuje tak, že si vybere nějakou oblíbenou celebritu a znázorní ji způsobem, který často vzbuzuje vyloženě odpor. Tak tomu bylo u sochy Britney Spears, která je zobrazena v pozici, kdy v poloze na čtyřech začíná rodit.

Takže kompletně nahá Angelina, kojící svá dvojčata, by nás neměla příliš překvapovat. Svůj poslední umělecký kousek autor pojmenoval "Landmark for Breastfeeding" (Pomník kojení - pozn. aut.). Socha znázorňuje nahou Angelinu, jak na lavičce v parku kojí svá dvojčata Vivienne a Knoxe. I když je jasné, že tato nová Edwardsova socha opět vzbudí velkou hysterii, sám autor tvrdí, že toto dílo je dobročinným aktem.

"Doufám, že má socha přispěje k tomu, že se rozšíří počet kojných, které budou pomáhat ženám, které mají obavy z mastitidy (zánět prsní žlázy - pozn. aut.) nebo z přenosu HIV na své dítě," představuje autor své pohnutky.

Člověku se až nechce věřit, jak dobře to známý kontroverzní sochař se svými díly myslí. Jeho sochy v sobě často mají symboliku zrození, života či smrti.

Edwards například zvěčnil mrtvého prince Harryho nebo Paris Hilton, která podstupuje pitvu. Také nedávno vydražil v aukci eBay sochu prvního hovínka Suri Cruise. Výtěžek z akce byl údajně věnován na pomoc nemocným a postiženým.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32