Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Škola zakázala holkám sukně

Vypadá to, že střední školy ve Velké Británii mají problém. Jak známo, žáci je obvykle navštěvují ve speciálních uniformách. Kluci v kalhotách a holky v sukních.

Už jenom kalhoty
I když některé povinnost nosit uniformu již opustily, v tomto případě to nehraje příliš velkou roli. Jde spíše o skutečnost, že středoškolské dívky ve snaze zaujmout kluky nosí sukně stále odvážnější, zvyšují jejich dolní lem nebo je dokonce ohýbají, aby chlapcům ukázaly co možná nejvíce ze svého těla.

Některé školy, například Bingley Grammar School, tak přistoupily k razantním opatřením. Dívkám zakázaly nosit jakékoliv sukně. I ony tak přejdou na kalhoty, v nichž je odhalování přece jen složitější.

Škola k tomuto opatření přistoupila po zevrubné konzultaci s rodiči, kteří byli znepokojeni novými trendy v dívčím oblékání a báli se, že jejich ratolesti jsou takto zranitelnější.

Soutěživá děvčata
„Holky soutěžily ve vyhrnování sukní a přetahovaly se v tom, která ukáže více. Je to normální součást vyrůstání,“ říká jeden z učitelů John Kane.

Kdyby si nestěžovali rodiče, asi by se nic nestalo. Ale podobným směrem se vydává stále více škol ve Velké Británii.

„Některé z nás nejsou zrovna nadšené, že musí nosit kalhoty místo sukní. Zajímáme se o módu a chceme vypadat dobře. Teď ale vypadáme stejně jako kluci, a to jen proto, že některé holky zašly příliš daleko,“ stěžuje si patnáctiletá žákyně.

Avšak ani rodiče nejsou jednotní. „Nejsem z tohoto rozhodnutí šťastná. Bylo by lepší, kdyby žáci měli možnost si vybrat. Preferovala bych, kdyby moje dcera nosila sukně,“ tvrdí jedna z matek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 420