Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Co jde zapomenout v metru? Silikony, nebo lavičku!

Ztráty a nálezy londýnského metra zveřejnily některé ze zajímavých předmětů, které si někdo v podzemce zapomněl.

Patří mezi ně třeba samurajský meč, protetická ruka a rakev (prázdná).

U některých předmětů je těžké vůbec si představit, jak se do vozu metra dostaly. Vycpanou lišku sice člověk pronese i v dopravní špičce, ale lavičku do parku? Lidé si zapomněli i sekačku na trávu, plynové masky z druhé světové války, pár silikonových prsních implantátů, které už nejspíš nikdy implantované nebudou, a dokonce i sadu na podomácku provedenou vasektomii.

Sklep v londýnské Baker Street slaví 75. výročí sběru a uchovávání předmětů zapomenutých v metru, autobusech, taxících a drožkách.  S obsahem rakve si zaměstnanci dělali starosti, ale naštěstí se nakonec přihlásil "majitel" a ukázalo se, že jde o rakev užívanou v divadelní produkci.

Manažerka Ztrát a nálezů, Julie Haley přiznala reportérům Sky News, že když se podařilo najít příbuzné lidí zpopelněných v zapomenutých urnách, opravdu ji to "hřálo u srdce".
"Všechny nás to moc dojalo. Samozřejmě chápeme, že všechny věci pro své majitele něco znamenají a návrat i té nejmenší věcičky majiteli může pro někoho hodně znamenat."

Bezzubý muž, který se jednoho dne přišel poptat po své protéze, neměl tolik štěstí. Jedny zuby si vybral a byl rád, že je našel, ale za chvíli se vrátil a stěžoval si, že ho dřou.

"V šedesátých letech se sem dostávaly hlavně deštníky. Za rok jsme jich dostávali v průměru kolem devadesáti tisíc. Dneska jich ročně přibude jen asi tak sedm tisíc. Vím, že si hodně lidí myslí, že když si něco v autobuse nebo v metru zapomenou, už se s tím nikdy neshledají. Já bych ale byla ráda, kdyby nám zavolali. Člověk nikdy neví, třeba se sem jejich zapomenutá věc dostala," dodává Julie Haley.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36