Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Superfór: Schody z metra hrají jako piano

Už nebudete chtít jezdit po eskalátorech.

Ačkoliv jde vlastně o ideální příležitost, jak si aspoň trochu udržovat fyzičku, pohled na schody například v metru dává jasně na srozuměnou: šlapat se nikomu moc nechce.

Zhýčkaní lidé

Lidé jsou zhýčkaní možností využít služeb eskalátorů a obyčejné schody vyběhnou jen ti nejotrlejší.

Někdo ve společnosti Volkswagen tak dostal nápad. Chození po obyčejných schodech prostě musí být zajímavé a zábavné, jinak je nikdo příliš neošoupe.

Inu, a to co předvedli, je opravdovým zážitkem v chození do schodů.

Na zastávce Odenplan ve švédském Stockholmu přes noc dostaly schody novou vizáž piana. A nejen to – ony se jako piano také chovají, tudíž i hrají.

magazin.cz

Zábava mění k lepšímu
Sešlápnutí každého schodu vydá jiný tón a jistě si dovedete představit tu symfonii, když schody schází a vychází více lidí.

Lidé nápad okamžitě ocenili a je zcela evidentní, že eskalátory pro ně už tak přitažlivé nejsou. Mnozí si na schodech jen tak hrají, zatímco ti, co se nechávají vézt, na ně závistivě koukají. A asi si říkají: „Příště to taky zkusím“.

„Legrace může měnit věci k lepšímu,“ říká mluvčí Volkswagenu, pro který je to samozřejmě skvělá forma reklamy. Vždyť video s hrajícími chodci už se stalo hitem na Youtube.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 191