Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

VIDEO: Při bungee jumpingu vyklouzl z lana. Přežil

Přežít pád z 50metrové výšky se dá považovat za zázrak.

Bungee jumping je oblíbeným způsobem, jak si do žil napumpovat trochu adrenalinu. Pocit nebezpečí navíc zvyšuje fakt, že sem tam skok zrovna nevyjde a dotyčný namísto životního zážitku obdrží slušnou dávku zranění, případně přímou linku na hřbitov.

Nezapomenutelný skok
Hrůzné okamžiky zažil také Brit Rishi Baveja, který se ke skoku na laně rozhodl na dovolené v Thajsku.

Na turistické atrakci tu denně obslouží desítky odvážných skokanů, a tak vlastně nebyl důvod k obavám.

Když se Rishi konečně vrhl ze stožáru, užil si pár okamžiků volného pádu a očekával ono trhnutí, kterým ho elastické lano opět vynese do vzduchu a nechá ho dohoupat, než si ho obsluha stáhne dolů.

Ono trhnutí ale nepřišlo a Rishi skončil přímo v řece. Spadnout do vody určitě není tak špatné jako na beton, ale vězte, že z výšky 50 metrů a rychlostí přesahující sto kilometrů v hodině to není nic příjemného.

Naopak – takový pád často končí smrtí. Rishi měl ale štěstí, že dokázal spadnout na hrudník a náraz se mu tak rozložil na větší část méně důležitých míst těla. Kdyby spadl na hlavu, měl by to nejspíše spočítané.

Soudit se nebude
I takhle utrpěl poměrně vážná zranění. Má natrženou slezinu i játra, poškozené plíce a masivní podlitiny.

Rishi Havana si tak nějakou dobu poleží v thajské nemocnici, může však mluvit o zázraku. Lékaři byli dost překvapeni tím, že vůbec přežil.

„Jsem opravdu šťastný. Kdybych spadl hlavou napřed, měl bych poškozený mozek nebo bych byl mrtvý,“ říká Rishi.

Netuší, jak se mohl spoj na laně uvolnit a překvapivě ani nehodlá společnost zajišťující skoky žalovat. Měl by podle svých slov jen velmi malou šanci na úspěch.

„Věděl jsem, že to nahání strach, ale nevěděl jsem, že je to nebezpečné. Než jsem skočil, dlouho jsem telefonoval s mámou a ujišťoval ji, že se nic nemůže stát,“ vypráví Rishi.

„Uvěřila mi až tehdy, když jsem jí poslal webovou stránku skokanského centra, kde se píše, že mají stoprocentní úspěšnost. Ostatně, píše se to tam pořád. Nepotřeboval jsem skákat. Dnes si přeji, abych to býval neudělal.“

Díky kameře se na to celé můžete podívat:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 57