Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Bild.com

Neschopný grafik zpackal retuš a ukradl tělo

Jde o podvod století? Hvězda si pro focení „vypůjčila“ cizí tělo.

Světem hýbe nový skandál. Jde vlastně o dvě aféry v jednom. Hollywoodská hvězda Demi Moore se stala tváří nového vydání lifestylového W Magazine. Proč by ne. Demmi se ve svých sedmačtyřiceti letech může počítat mezi nejkrásnější ženy světa. Nebo to není tak úplně pravda? Stojí za její sexy postavou práce šikovných grafiků a podvod?

První otázky se vynořily, když si vnímavá veřejnost povšimla, že boky Demi na obálce jsou poněkud nesouměrné? Řekněme to na rovinu – Demi chybí celá jedna kyčel. Vypadá to, že grafik se pokusil zeštíhlit postavu americké hvězdy, ale buď z lajdáctví nebo nešikovnosti jí zúžil jen jeden bok. To, že se tato nepovedená retuš dostala na obálku jednoho z nejprestižnějších módních časopisů, je nepochopitelné.

Stejně zůstává záhadou, proč aktéři aférky prostě nepřiznají barvu a stále tvrdí, že k žádným retuším nedošlo.

magazin.cz

Je to opravdu ona?
Druhý problém je možná ještě zajímavější. Internetovým nenechavcům se fotka nezdála vůbec a při brouzdání internetem narazili na prakticky stejnou fotografii šestadvacetileté ruské modelky Anji Rubik z módní přehlídky. Jen hlava je jaksi jiná. Moorová.

Je skutečně možné, že by se módní novináři dopouštěli až takových podvodů? Nestačí jen retušovat, teď se budou hvězdy chlubit i cizími těly? Samozřejmě, že ve filmech se běžně používají těla dublérek třeba na nahé scény, ale tohle je opravdu něco jiného.

Je veškerý boj médií a módního průmyslu proti anorexii jen mlácením prázdné slámy a dál nám budou média nutit nezdravý a navíc lživý ideál krásy?

Co myslíte vy? Jde o podvod, nebo o náhodu?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 137